ATİKEHANIM’DA GENÇLERİMİZ, GELECEĞİMİZ VE SAĞLIĞIMIZ ANLATILDI

Gençlerdeki beslenme alışkanlıklarının sağlıklarına etkisi ve Diyabet konusunda Hendek Atike Hanım Ortaokulu öğrencilerine Hendek İlçe Sağlık çalışanları tarafından bir seminer verildi.

ATİKEHANIM’DA GENÇLERİMİZ, GELECEĞİMİZ VE SAĞLIĞIMIZ ANLATILDI


Müdür yardımcıları ve okul öğretmenlerinin katıldığı seminerde öğrencilerin diyabetle barışık yaşamakla ilgili sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanması, diyabet tedavisindeki süreci okulda sağlayacak ortamlar ve diyabetle beslenme ilişkisi konularında bilgilendirmelerde bulunuldu.

 İlçe Sağlık Müdürlüğünden  Uzm.Hemşire Deniz De Asis, dünyada ve ülkemizde  sayısı gittikçe artan diyabet hastalarının kendi başına bilinçli bakım kararları verebilmesi ,bunları sürdürebilmesi , diyabete dayalı  komplikasyonların azaltılması ve diyabetin tedavisi ile ilgili gençlere bilgiler verdi.

"Gençlerimizi bilgilendirme çalışmalarımız toplumda farkındalığı arttırarak, gelecek nesilleri diyabetten korumayı hedeflemektedir. Tip 2 diyabet ve obeziteyi önlemek ile ilgili toplumun sağlığına daha fazla dikkat etmesi gereklidir. Genç yaşlarda doğru beslenme ve yaşam tercihleri ile ilerleyen yaşlarda diyabete yakalanma riski azaltılabilir." dedi.

İlçe Sağlık Müdürlüğünden Diyetisyen Fatma Nur Öz Acar Diyabet ve beslenme ilişkisi konusunda bilgilendirmelerde bulunarak ”Beslenme; açlık duygusunu bastırmak, karın doyurmak ya da canının çektiği şeyleri yemek içmek değildir. Beslenme; sağlığı korumak geliştirmek ve yaşam kalitesini yükseltmek için vücudun gereksinimi olan besin ögelerini yeterli miktarlarda ve uygun zamanlarda almak için bilinçli yapılması gereken bir eylemdir." diyerek doğru beslenme yöntemlerini anlattı.

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2018, 17:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184