Bilişim Haftasında Teknoloji Bağımlılığı Konferansı

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü Topluma Hizmet B Grubu Teknoloji Bağımlılığı Konferansı düzenledi.

Bilişim Haftasında Teknoloji Bağımlılığı Konferansı


Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü Topluma Hizmet B Grubu Sevgi Coşkun Keskin koordinasyonunda;  2.sınıf öğrencileri Hilal Totan, Gülşah Çamur, Hüseyin Kara, Rabia Kaya, Reyhan Tuğba Kurt, Damla Yılmaz, Selver Aslan ‘ın ortak çalışması olarak “Teknoloji Bağımlılığı” konulu konferans gerçekleşti.

Konferansa  Hendek İlçe Sağlığı Müdürü Uz.Dr. Burcu Başaran  Güngör ,öğretim görevlileri, Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Personeli ve öğrenciler katıldı.

Teknoloji Bağımlılığı Konferansına konuşmacı olarak katılan Deniz De Asis   teknolojinin bireye hükmetmesinden kaynaklı, normal yaşantısındaki sorumluluklarından uzak tutacak düzeyde gelişen bağımlılığın sakıncalarından bahsetti. Bilgisayarla ilk tanışılan günlere dair gülümseten anılarını paylaşan De Asis bilgisayar ile ilk kez 1995 yılında tanıştığını ifade ederek, “şu anda bedenimizin ayrılmaz bir parçası gibi kullandığımız cep telefonlarının içinde dünyamız varmış gibi hissediyoruz” diyerek bağımlılık aşamasına gelinmeden neler yapılabileceği  konularında gençleri bilgilendirdi.

Yöneltilen soruları cep telefonlarının ışıklarıyla yanıtlaması istenen öğrencilere, sanal ortamda resim olarak gösterilen elmanın gerçek olanı gösterilerek, gerçek yaşamın duygularını yaşayarak ve sosyalleşerek bağımlılık eşiğinden uzaklaşılabileceği ifade edildi.

Teknoloji Bağımlısı olmaya aday veya  bağımlı bireylerin yaşamlarındaki kayıpların ve sosyal yalnızlığın etkilerini azaltmak üzere iletişimin yüz yüze gerçekleştiği ortamlarda birlikte olmaları ve sosyalleşmeleri tavsiye edildi.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü eğitim faaliyetlerinde gençlerin ruhsal ve fiziksel iyilik halini destekleyici etkinliklere önem veriyor.





Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2019, 10:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184