ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞINDA EĞİTİMCİLERİN ETKİSİ

Diyabet Anlaşılması, Öğretilmesi Ve Öğrenilmesi Gereken Bir Hastalıktır

ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞINDA EĞİTİMCİLERİN ETKİSİ


Hendek Murat Nişancı İlk ve Ortaokul öğretmenlerine   Hendek İlçe Sağlık çalışanları tarafından Diyabet ve Beslenme   konularında  seminer  verildi. Hendek Murat Nişancı Okul Müdürü Abidin Dayıoğlu, Müdür yardımcıları ve  okul öğretmenlerinin katıldığı seminerde öğrencilerin diyabetle barışık yaşamakla ilgili sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanması, diyabet tedavisindeki süreci okulda sağlayacak ortamlar ve diyabetle beslenme ilişkisi  konularında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Öğretmenlerin diyabet hastalığının erken tanısındaki  hastalığın belirti ve klinik sürecini tanımalarının, ailelere ve öğrencilere rehberlik etmelerinin önemini anlatan Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden  Uzm.Hemşire Deniz De Asis, dünyada ve ülkemizde  sayısı gittikçe artan diyabet hastalarının    kendi başına bilinçli bakım kararları verebilmesi ,bunları sürdürebilmesi ,diyabete
dayalı  komplikasyonların azaltılması ve diyabetin tedavisi ile ilgili süreçlerin takibinde eğitimin öneminden bahsetti. İlçe Sağlık Müdürlüğünden Diyetisyen Fatmanur Öz Acar  Diyabet ve Beslenme ilişkisi konusunda bilgilendirmelerde bulunarak Şeker hastalığı riskini azaltmak için beslenme ve yaşam tarzımızda nelere dikkat etmemiz gerektiği konusunda bilgiler  verdi. Çocukların ve toplumun  sağlığına yönelik karşılıklı bilgi alışverişi ile okullardaki farkındalığın yükseltilmesi amaçlanıyor.



Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2018, 19:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184