ÇÖLYAK HASTALARINDAN UÇURTMA ŞENLİĞİ VE YÜRÜYÜŞ

Çölyak Hastalığına farkındalık oluşturmak amacıyla uçurtma şenliği ve yürüyüş düzenlendi.

ÇÖLYAK HASTALARINDAN UÇURTMA ŞENLİĞİ VE YÜRÜYÜŞ


Mayıs ayı Dünya Çölyak günü nedeniyle, Çölyak hastalarını anlama, tanıma ve farkındalık oluşturmak amacıyla Uçurtma şenliği ve Yürüyüş düzenlendi.

Çölyak Hastası çocukların sesi olmak adına düzenlenen yürüyüşe, Hendek İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdür Feyzullah Köstereli, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Elif Arslan, Türk Hava Kurumu Hendek Şube Başkanı Meliha Polat, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Çölyak Hastaları ve Aileleri’nin yanı sıra çok sayıda Öğretmen ve Öğrenci katıldı.
Hendek Emniyet Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüş, Muammer Sencer Caddesi istikametinden başlayarak Hendek Atatürk Stadında sonra erdi.

Yürüyüş esnasında Çölyak Hastaları ve Öğrenciler “Bizlerde insanız, farkımıza varınız” “Glutensiz Pasta istiyoruz” “Rahatlıkla yemek istiyoruz” sloganları attı.
Hendek Atatürk stadında sona eren yürüyüş sonunda Çölyak Hastası çocuklara çeşitli hediyeler takdim edilerek Farkındalık Yürüyüşü ve Uçurtma Şenliğine destek olan Kişi ve Kurumlara plaket takdim edildi.

Çölyak için ses olalım

Atatürk stadında düzenlenen törende Hendek Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Elif Arslan günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, 2010 yılından bu yana Ülkemizde Mayıs ayı Dünya Çölyak farkındalık ayı, 9 Mayıs Dünya Çölyak günü olarak kutlanmaktadır.

Çölyak ömür boyu devam eden tek gıda alerjisidir. Hastalığa tanı konulduktan sonra tek tedavisi diyettir. Diyet 5 harfli basit bir kelime fakat Çölyak hastaları için beslenmesinin en temel taşlarını ekmek ve tahıl grubu oluşturan yemek kültürüne sahip bir Ülkede diyete uygunluk sağlayabilmek çok büyük problemdir.
Henüz vakti olanların bunu yaşamaması için bir Hekim olarak sizlerden isteğim hayata dair tüm farkındalıklarımıza Çölyak farkındalığını da ekleyelim ve Çölyak için bir ses olalım diye konuştu.

Çölyak için farkındalık oluşturalım

Programda konuşan Hendek Kaymakamı İdris Akbıyık, İlçemizde Çölyak Hastalarımız ve yakınlarının gayreti ile ciddi bir farkındalık oluşmaya başladı. Bu anlamda düzenlenen bu programda emeği geçen tüm Kurum ve Kuruluşlarımıza Çölyak Hastalığı için mücadele eden herkese teşekkür ediyorum. İnşallah farkındalığımız artar ve çocuklarımızda hayatlarına daha güzel, daha mutlu devam edebilirler diye konuştu.
Konuşmaların ardından program, Türk Hava Kurumu Hendek Şubesi tarafından katılımcılara uçurtma dağıtımı yapılması ve uçurtma şenliği'nin ardından son buldu.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2016, 14:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184