ÇÖLYAKLILAR HAREKETE GEÇTİ

Manisa Çölyak ve organik beslenme derneğinin sivil düşün A.B projesi savunuculuk eğitimine Sakarya Glutensiz Yaşam Derneği Başkanı Hendek'li Sevda Akçay üç gün boyunca katılım sağladı. Seminer ve eğitime katılan Sakarya Glutensiz Yaşam Derneği Başkanı Sevda Akçay 2 gün boyunca savunuculuk eğitimi de aldı.

ÇÖLYAKLILAR HAREKETE GEÇTİ


Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'in vekaleti ile Şehzadeler kaymakamı İsmail Çorumluoğlu 21 dernek başkanının toplandığı Çölyak dernekler toplantısını ziyaret etti.

 Katılımcı derneklerin bu toplantı da tecrübelerini projelerini düşüncelerini ve çalışmalarını paylaşarak Çölyaklılar için en iyi uygulamalardan bir veya iki konu üzerinde yoğunlaşılması bu konuların kanunları ile değiştirilmesi için Ankara organizasyonun yapılması ve üst seviyede İlgili bakanlıklarla görüşülerek Çölyaklılar için yeni adımlarım atılması planlanıyor.

Genel amaç Türkiye de ki Çölyak'lıların niteliksel ve niceliksel olarak sağlıklı bir yaşam ve beslenme çalışması başlatılmasına karar verildi. Türkiye de seçilen 7 pilot il de finansal açıdan sürdürülebilir fırınlar açılması çalışmasına karar verildi. Satışta olan ürünlerin etiketin de alerjen bölümüne Glutensiz ibaresi eklenmesi ve firmaların yerli üretime destek vermesi talebine karar verildi.



 

Seçilen 7 Pilot İlimiz;

1-) Sakarya

2-)Balıkesir

3-)Çorum

4-)Malatya

5-)Tekirdağ

6-)Van

7-)Kayseri

 

Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneğinin "Sivil Düşün A.B Programına" katılan İl Derneklerimiz;

1-)Sakarya

2-)Adana

3-)Antalya

4-)Elazığ

5-)İzmir

6-)İstanbul

7-)Balıkesir

8-)Çorum

9-)Kocaeli

10-)Van

11-)Şanlıurfa

12-)Eskişehir

13-)Uşak

14-)Osmaniye

15-)Malatya

16-)Tekirdağ

17-)Bursa                       

Çölyak Dernekleri bu aşama da Kurum ve kuruluşlardan bağlı bulunduğu İl ve İlçelerden destek bekliyorlar.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2016, 11:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184