DEVLET HASTANESİNE EKOKARDİYOGRAFİ CİHAZI

Hayırsever kuruluşların desteğiyle Hendek Devlet Hastanesi Kardiyoloji Polikliniği’ne Ekokardiyografi cihazı alındı.

DEVLET HASTANESİNE EKOKARDİYOGRAFİ CİHAZI


Hendek Devlet Hastanesi yönetiminin katkılarıyla ilçede bulunan hayırsever kuruluşların desteğiyle hastanenin Kardiyoloji Polikliniği’ne Ekokardiyografi cihazı kazandırıldı.

Ekokardiyografi sayesinde ses ötesi dalgaları kullanarak (ultrasound, ultrason) kalbin ve kalp içinde akım halindeki kanın görüntülenmesi ve incelenmesi yönünde kardiyolojik incelemeler açısından daha etkin incelemeler yapılabileceğini dile getiren Başhekim Op. Dr. Celalettin Akyol, destek vererek yardımda bulunan kuruluşlara teşekkür etti.
Ekokardiyografiye kısaca eko veya kalp ultrasonu da denebildiğini kaydeden Akyol, Ekokardiyografinin sağladığı görüntü, kalbin tüm anatomik yapısına ek olarak, kalbin kasılması, kapakçıkların açılıp kapanması gibi hareketleri de gerçek zamanda canlı olarak izleme olanağı veriyor. Ayrıca kalp içinde dolaşan kandan yansıyan dalgalar da kapakların fonksiyonları hakkında ve kalbin pompalama gücü hakkında çok değerli bilgiler veriyor diye konuştu.

Kardiyolojik rahatsızlıkların teşhis ve tedavisinde Hendek Devlet Hastanesi olarak teknolojik imkanları da hastalarımızın hizmetine sunmaktan mutluluk duyuyoruz diyen Akyol, emeği geçen tüm hayırsever kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz diye konuştu.


Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2017, 17:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184