Dikbayır’dan Hastane için Soru Önergesi

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Hendek Devlet Hastanesin'de yaşanan Uzman Doktor sıkıntısı için Sağlık Bakanlığı’na soru önergesi verdi.

Dikbayır’dan Hastane için Soru Önergesi


Devletin başlıca görevlerinden birinin vatandaşlara sağlık hizmeti vermek olduğunu kaydeden Dikbayır, bu kapsamda büyük yatırımlarla açılan Şehir ve İlçe Hastaneleri’nin olduğunu hatırlattı.

Dikbayır, bu kapsamda Hendek İlçesi’ne yapılan yüz yataklı hastanenin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek Hastane açıldığı günden beri sıkıntıları bir türlü çözülememiştir. Hastanedeki doktor eksikliği nedeniyle vatandaşlarımız, çevre illerdeki hastanelere gitmek zorunda kalmaktadır. Hastanede kalp ve ortopedi branşında hiç doktor görevlendirilmemiş, ataması yapılan KBB ve Genel Cerrah uzmanları ise hastaneden ayrılmak istemektedir.

Başhekim Uzm. Dr. Sedat Aydın tarafından dile getirilen doktor açığı mazereti ise ilçe hastalarının doktorlara saldırarak darp etmesi. Başhekimin bu söylemi hastane ile ilgili sorunların daha da büyümesine ve halkın haksız yere suçlanmasından kaynaklı üzüntüye sebep olmaktadır ifadelerini kullandı.

Daha sonra sorularını sıralayan Dikbayır,

Buna göre;

1-) Büyük paralar harcanarak kurulan Hendek Devlet Hastanesi’ndeki personel sıkıntısı ne zaman giderilecektir?
2-) Sağlık Bakanlığı’nca Hendek Devlet Hastanesi’ne neden doktor ataması yapılmamaktadır?
3-) Doktor atamalarıyla ilgili bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?
4-) Bakanlığınıza hastane çalışanlarının ve doktorlarının saldırıya uğradığı ile ilgili resmi bir şikayette bulunulmuş mudur?
5-) Doktorların hastaneden ayrılma sebepleri arasında Başhekim Uzm. Dr. Sedat Aydın’ın döner sermayeden faydalandırmaması söylenmektedir. Bakanlığın bu konuda bir bilgisi var mıdır? Varsa nasıl bir tedbir almayı düşünüyorsunuz?

İfadeleriyle soru önergesini noktaladı.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2019, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184