Diyabet Semineri Mustafa Asım’da Devam Etti

Dünyada diyabetli sayısı 500 milyona yaklaşmış durumdadır. Son 40 yılda, 6 kat artış göstermiştir.

Diyabet Semineri Mustafa Asım’da Devam Etti


Türkiye, Diyabet Vakfı'nın verdiği bilgilere göre, tüm Avrupa ülkeleri arasında en hızlı artışı gösteren ülke Türkiye olduğu için ülkemizde bu konuda farkındalık ve eğitim çalışmalarının arttırılması hedefleniyor. Bu sebeple Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından hafta boyu  bir dizi seminer ve etkinlikler düzenledi.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla 13 Kasım 2018 tarihinde Hendek Mustafa Asım İlkokulunda 4 oturum halinde 300 öğrenciye Diyabet ve Beslenme konularında seminer gerçekleştirdi.

Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz.Dr.Burcu Başaran Güngör, Hendek Mustafa Asım İlkokulu Müdürü Öcal Danyeri, okul öğretmenleri ve İlçe Sağlık Müdürlüğü personelinin katılımıyla gerçekleşen seminerde Hendek Belediyesinin katkılarıyla Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünün hazırladığı "Diyabet ve Aile" konulu broşürler dağıtıldı.

Velilere düzenlenen "Diyabet ve Aile "konulu öğleden sonra gerçekleşen seminerle çocukların sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanarak ilerideki dönemlerinde diyabet riski ile karşılaşmamaları hususunda ailelere  bilgilendirmelerde bulunuldu. Seminerde özellikle (IDF) Uluslararası Diyabet Federasyonunun belirlediği bu seneki Dünya Diyabet günü teması olan "Diyabet ve Aile" konusuna vurgu yapılarak diyabet hastalığında erken tanı, beslenme alışkanlıkları ve hareket ile Tip 2 Diyabetin önlenmesi konularında Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü sağlık ekibinden Uz. Hemşire Deniz De Asis ve Diyetisyen Fatma Nur Öz Acar İlkokul öğrencilerini ve aileleri bilgilendirdiler.


Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2018, 18:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184