Fabrika Çalışanlarına Enfeksiyonlardan Korunma Eğitimi

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Fabrika çalışanlarına Pulmoner Rehabilitasyon Haftası ve Covid 19 enfeksiyonu konularında bilgilendirmeler yapıldı.

Fabrika Çalışanlarına Enfeksiyonlardan Korunma Eğitimi


Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden Uz. Hemşire Deniz De Asis'in sağlıklı yaşam, kronik hastalıklar, bağışıklama, enfeksiyonlardan korunma konularında genel bilgilendirme yaptığı sunumunda son dönemde Coronavirus hastalığı ile ilgili koruyucu hijyen önlemleri paylaşıldı.
Fabrika işçilerinin kendilerini ve ailelerini hastalığın bulaşıcı etkilerinden uzak tutacak yöntemleriden bahsedilerek özellikle genel hijyen, efektif el yıkama gibi uygulamaların önemine değinildi.

Fabrika işçilerine efektif el yıkama uygulamasının interaktif anlatıldığı eğitimde su ve sabun'un önemi, el antiseptiklerinin kullanımı, solunum yolu ile bulaşan hastalıklarla son dönemde gündemde olan Coronovirüs etkisi ve alınacak önlemler anlatıldı.
Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi adına Fabrika yetkililerine teşekkürlerini ileten Asis, fabrika çalışanlarının sağlık eğitimlerine önem verilmesinin yanında gerekli hijyen ve dezenfeksiyon önlemleri ile  sağlığa olan katkılarının son dönemde çok önemli olduğunu vurguladı.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü hastalıklarla mücadelede bilimsel yöntemlere dayanan  bilgilendirmelerin toplumun geneline yaygınlaşması amacıyla eğitimlerini sürdürüyor.


Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2020, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184