Gençlerde Cinsel Bilinç Ve Farkındalık Hedefi

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Bölümü öğrencilerinin Topluma Hizmet Dersi kapsamında hazırladıkları “GENÇLİK VE CİNSEL SAĞLIK “ konulu konferansında gençlerle buluştu.

Gençlerde Cinsel Bilinç Ve Farkındalık Hedefi


Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Öğretim Üyesi  Doç.Dr Eyüp Çelik danışmanlığında Rüveyda Doğan ve Hayat Uncu isimli  Rehberlik ve Psikolojik Danışma Bölümü öğrencilerinin koordinasyonu ile gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz.Dr.Burcu Başaran Güngör ve Sağlığın Geliştirilmesi , Eğitim/Proje Birim sorumlusu Uz.Hem. Deniz De Asis katılım Sağladılar.

Uz.Dr.Burcu Başaran Güngör Üreme Sağlığı kapsamında  gelişim dönemleri ve cinsel davranışlar, cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve özellikle HIV/AIDS, istenmeyen gebelikler ve cinsel sağlık eğitimi konularında bilgilendirmelerde bulunarak cinsel davranış  eğitimlerinin  önemine vurgu yaptı. Toplumumuzun bilgilenmesinin  ve sağlıklı cinsel davranışlar ile  korunma yöntemlerinin bire bir danışma yoluyla yapılmasının önemli olduğunu ifade ederek gençleri korunma yöntemleri ile ilgili danışmanlık hizmeti almak üzere Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Sağlıklı Hayat Merkezine davet etti. Güngör ayrıca çocuk yaşta evlilikler  ve istismar ile ilgili hukuksal ve yasal cezalar konusunda     bilgilendirmelerde bulundu.

Konferansın ikinci oturumunda konuşmacı olarak katılan Uz. Hem. Deniz De Asis  biyolojik ve toplumsal cinsiyet rollerine olan hormonal  ve çevresel etkilerden bahsederek ,Güney Afrikalı sporcu Semenya örneği ile toplumsal cinsiyet, fizyolojik farklılıklar ve ergenlikte cinsellik konularında gençlere bilgiler verdi. Yasaların koruyucu etkisinin olmadığı ve tabularla yönetilen ülkelerde  şiddet ve istismara açık olunduğunu ifade eden De Asis bu konuda toplumsal eğitimin önemine vurgu yaptı. Özellikle cinsel yolla bulaşan hastalıklardan HIV /AIDS oranlarının ülkemizde  son yıllarda hızla artış gösterdiğini ve yaklaşık son on yılda bu artışla AIDS vakaları son altı yılda beş kat arttığını  ifade ederek gençlerin bu konuda dikkatli olmalarını önerdi.İnsan Haklarının önemine vurgu yaparak  şiddet ve istismar oranlarının ülkemizde ve dünyada  bilincin artmasıyla engellenebilileceğini ifade etti. Gençlerin öğrenim gördüğü kendi alanları konusunda duyarlılıkla sosyal sorumluluk bilinciyle toplumsal çalışmalarda bulunmalarını tavsiye etti.

Öğrencilerin ilgiyle katılım sağladığı konferansın sonunda Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Eyüp Çelik tarafından konuşmacılara plaket takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2019, 20:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184