Gençlik ve Sağlık Konferansı

Hendek Orhan Gazi Anadolu Lisesi öğretmenlerinin koordinasyonu ile okulun konferans salonunda “Gençlik ve Sağlık” konulu konferans gerçekleştirildi.

Gençlik ve Sağlık Konferansı


Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden Uz. Hemşire Deniz De Asis’in sunumunu gerçekleştirdiği konferansa öğretmen ve öğrenciler katılım sağladılar.

Hendek Orhan Gazi  Anadolu Lisesi öğrencilerini  organ bağışı, kan bağışı, enfeksiyon hastalıklarından korunma yöntemleri ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları  konularında bilgilendirme amacı ile gerçekleşen konferansa Hendek Orhan Gazi Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Akbulut, Okul Müdür Yardımcısı Erkan Bilen ,okul öğretmenleri ve 9.sınıf öğrencileri katılım sağladılar.

Organ Bağışının değeri ve önemi ile ilgili örneklerle gençleri bilgilendiren Deniz De Asis  başka  yaşamlara etki edecek en kutsal bağışın organ bağışı olduğunu kaydederek erişkin yaşlarında bu bağışı yapmalarının hayat kurtarıcı önemini anlattı. Daha sonra beslenme, spor ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarının bireyin sağlığına olan etkisinden bahsederek bağışıklık sisteminin güçlü olmasıyla hastalık risklerinin azalabileceği konunda bilgiler verdi. Sağlık davranışlarının ve tutumlarının güncel ve bilimsel çalışmalarla desteklenerek bireyin sağlığına etki etmesinin koruyucu sağlık anlamında önemli olduğunu vurguladı.

Son günlerde dünya gündemindeki enfeksiyon hastalıklarından ve corona virüs ile ilgili  koruyucu önlemlerin başında gelen beş endikasyona göre doğru teknik el yıkamayı uygulamalı olarak anlatan De Asis , basit gördüğümüz bu bilgiler koruyucu anlamda çok değerlidir. Doğru beslenme , bol sıvı alımı ve iyi hijyen ile  bağışıklığın desteklenebileceğini  ifade ederek ,sağlık konusunda bilgilenmenin öneminden bahsetti.Öğrencilerin  soruları üzerine son dönem enfeksiyonlarından Corona Virus ile ilgili Sağlık Bakanlığımızın hazırladığı güncel rehbere göre davranılması, panik olmadan özenli davranılmasının önemli olduğunu vurguladı. Okul yönetimine ve öğretmenlere gençlerin sağlığı  dolayısıyla duyarlılıklarından dolayı  teşekkürlerini ileterek Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde toplumun sağlık eğitimlerine kurumsal olarak büyük önem verdiklerini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2020, 18:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184