Gençlikte Dikkat: Diyabet, Hipertansiyon Ve Kardiyovasküler Hastalıklar

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 24 Aralık 2019 tarihinde Hendek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmaları amacıyla diyabet, hipertansiyon ve kalp damar hastalıkları konularında bilgilendirmeler yapıldı.

Gençlikte Dikkat: Diyabet, Hipertansiyon Ve Kardiyovasküler Hastalıklar


Eğitime  Hendek İlçe Sağlık Müdürü  Uz. Dr. Burcu Başaran Güngör ,Hendek Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İsmail Alçorba , Md. Yard. Leyla Bakar okul öğretmenleri ve öğrenciler  katıldılar.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden Uz. Hem.Deniz De Asis’in  eğitimde öğrencilerin diyabet hastalığının belirtilerini fark etme ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanması , hipertansiyon , diyabet  ve kalp damar hastalıkları konularında bilgiler verdi.Dünyada ve ülkemizde  sayısı gittikçe artan diyabet hastalarının    kendi başına bilinçli bakım kararları verebilmesi , sürdürebilmesi , diyabete dayalı  komplikasyonların azaltılması ve diyabetin tedavisi ile ilgili süreçlerin takibinde eğitiminden bahsetti. Kalp sağlığımıza etki eden  beslenme alışkanlıkları  , zararlı alışkanlıklar, obezite, stres gibi faktörlerin etkilerini anlatarak genç yaşlarda dikkat etmediklerimizin ileri  yaşlarda kronik hastalıklar olarak sağlığımızı etkilediğini belirtti. Kardiyovasküler (Kalp Damar Hastalıkları) hastalıklarının son yıllarda   erken yaşlarda ortaya çıktığını ifade eden De Asis, gençleri kendi  yaşamları konusunda özenli olmaya davet etti.

Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Burcu Başaran Güngör eğitimin sonunda öğrencilerin sağlıkla ilgili sorularını cevaplandırdı.Sağlıklarıyla ilgili olumsuzluklarda  aile hekimlerine/ sağlık kuruluşlarına erken başvurmalarını ve bu durumun erken teşhis ve tedavi açısından önemli olduğunu vurgulayarak sağlıklı yaşam vurgusu yaptı.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2019, 18:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184