Hem Oynadılar Hem Öğrendiler

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlık Haftası dolayısıyla,Yenimahalle Anaokulu öğrencileri için eğitim etkinliği düzenledi.

Hem Oynadılar Hem Öğrendiler
Sağlık Haftası dolayısıyla Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Hendek Yenimahalle Anaokulu yöneticiliği etkinlik düzenledi. “Mini Hastanesi” olarak kurgulanan bir çocuk hastanesinde anaokulu çocukları, sağlık personeli rolüyle interaktif hastane ortamını yaşadı. Çocuklar başhekim, başhemşire, doktor ve hemşire kostümleriyle hasta rolündeki arkadaşlarını hastaneye kabul etti.
Minikler muayene ve tedavi süreçlerini uygulamalı canlandırarak, ambulans sesi ile Mini Hastanesinin acil servisine sedye ile hasta taşıdı. Kalp EKG'si, kan alma, enjeksiyon gibi uygulamalardan sonra minikler, tedavi ettikleri hastalarının iyileşmesine alkış tutu.Minik sağlık ekibi canlandırmaile ameliyat gerçekleştirdi.

İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli, anaokulu öğrencilerine yönelik etkinliğin hasta, hastane ve sağlık personeli algısının küçük yaşlarda gelişmesi, insan sevgisi ve sağlık bilinci açısından erken yaşlardan bilinçli toplumun oluşması adına önemli olduğunu dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2019, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184