Hendek Hastanesinde Verem Semineri

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Hendek Devlet Hastanesi Sağlık Çalışanlarına yönelik Verem Haftası dolayısıyla 4 Ocak 2018 tarihinde bir seminer gerçekleştirildi.

Hendek Hastanesinde Verem Semineri


Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr.Burcu Başaran Güngör, Hendek Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Hasan Samet Güngör , Hastane Müdürleri ve sağlık çalışanlarının katılımıyla Tüberküloz(verem) hastalığı konusunda son ve güncel bilgiler paylaşıldı.

Seminerde Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli Uz. Hem. Deniz De Asis Tüberküloz (verem) hastalığının  dünyada ve ülkemizde artış nedenleri, hastalığın belirtileri, tedavisi, korunma yöntemleri ,hastalığın tarihi  ve toplumsal etkileri konularında  hastane personeline  son istatistik  tabloları ile bir sunum gerçekleştirdi.

“Verem Hastalığı (tüberküloz), insanlık tarihi kadar eski bir hastalık olmasına rağmen günümüzde tüm dünyada bir halk sağlığı sorunu olarak önemini ve önceliğini korumaktadır. Hava yoluyla bulaşan bir hastalık olması nedeniyle toplum sağlığını korumak açısından tüberkülozun kontrolü önemlidir.

Birinci basamak sağlık hizmetleri ile hastaneler arasındaki hastalıkların takibi ve tedavisi amacıyla koordinasyonun öneminden bahsedilerek, toplumumuz için büyük risk taşıyan tüberküloz hastalığı ile en fazla karşılaşan ve riskli olan grubun sağlık personelleri olduğu ifade edildi.

Tüberküloz kontrolü için DSÖ tarafından küresel kontrol programları, ülkemizde ise aynı standartlarda ve paralelde Sağlık Bakanlığının yürüttüğü bir “Ulusal Tüberküloz Kontrol Programı” uygulanmaktadır.

Toplumun bulaşıcı hastalıklara dayalı risklerini azaltmak, sağlık hizmetleri konusunda bilgiyi arttırmak üzere Sağlık Bakanlığına bağlı tüm kurumların eşgüdümü ve ortak farkındalığı arttırıcı çalışmalar yapması önemsenmektedir.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2019, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184