Her İlmekte Bir Sevgi Projesi

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü yeni bir çalışma ile toplumun ruh sağlığına katkı sağlamayı hedefliyor.

Her İlmekte Bir Sevgi Projesi


Hendek Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde hazırlanan  “Her İlmekte Bir Sevgi” projesi ile El becerilerinin ruh sağlığı üzerindeki olumlu etkilerinden yola çıkarak toplum aktif ve paylaşımcı hayata yönelten bir çalışma ile harekete geçiriliyor.

20 Ocak 2020 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan sanat ve müzik etkinliğinde Hendek Melek Nişancı Huzurevi sakinlerine dağıtılacak olan kışın sıcak tutacak ve yürekleri ısıtacak  kaşkolları örerek paylaşmak  üzere tüm vatandaşları davet ediyor.

15 Ocak 2020 tarihine kadar Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğüne teslim edilen kaşkolları (atkıları) örenlerin isim listeleriyle ve uzunluklarını ölçerek oluşturulacak sevgi köprüsünü proje destekçisi üniversite öğrencileri belirleyecek. Projeye katkı sağlayan isimlerin teşekkürle paylaşılacağı bu projeye diğer illerden ve hatta  yurtdışından katılım olması bekleniyor.

Projenin asıl amacında beklenenin , el becerileri ve benzer hobilerin doğal bir anti-depresan olan dopamin salınımını artırdığı bilimsel çalışmalarına dayanan üretim-paylaşma ilişkisiyle  toplumsal rehabilitasyon amacı taşıdığını ifade eden Hendek Sağlıklı Hayat Merkezi yetkilileri  bu çalışmayla ruh sağlığına katkı vurgusu yapıyor. Klinik nöropsikologların “El becerileriyle uğraşan birçok kişinin daha sakin insanlar olduğunu bilimsel gerçekliliğe dayandırdığını ifade den yetkililer sanatla gençlere ve yaşlılara sevgi köprüsünü ulaştırmayı hedefliyor.

İyi ve olumlu duyguların gelişmesinin amaçlandığı  bu proje toplum ruh sağlığını koruyucu ve geliştirici uğraş ve sanatsal etkinlikler çerçevesinde hazırlandı.

Hep Birlikte Kaşkol örelim, ya da alalım ve paylaşalım.

Sevgi köprüsü ile daha iyi hissetmek adına:  “Her İlmekte bir Sevgi”

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2019, 18:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184