Kalp Sağlığını Korumak Erken Yaşlarda Başlar

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Dünya Kalp Günü etkinlikleri çerçevesinde Hendek Yenimahalle Anaokulu’nda çocuklara kalp sağlığını koruyucu beslenme, spor ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmaları konusunda etkinlik düzenledi.

Kalp Sağlığını Korumak Erken Yaşlarda Başlar


Hayat için ABC projesinin “minik modülü” anlatılan etkinliğe, Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz.Dr. Burcu Başaran Güngör, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çuhadar, Yenimahalle Anaokulu Müdürü Nuriye Ünal, müdür yardımcıları, sınıf öğretmenleri ve Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli katıldı. Çocukların renkli görüntülerine sahne olan etkinlikte, İlçe Sağlık Müdürlüğü diyetisyeni Fatmanur Öz Acar kalp, koruyucu beslenme ile ilgili bilgilendirmede bulundu.
Uz. Hemşire Deniz De Asis ise çocuklar için yabancı cisim tıkanmalarında ilkyardım ve temel yaşam desteği farkındalığı geliştirmek üzere oyunla müzik eşliğinde interaktif bir sunum gerçekleştirdi.İlçe Sağlık Müdürü Uz.Dr. Burcu Başaran Güngör,özellikle çocukların sağlıklı beslenmeleri, daha fazla hareket etmeleri kalp sağlığı dostu bir yaşam alışkanlığı kazanmaları ve bunu ömür boyu sürdürmeleri konusunda sağlık eğitimlerini önemsediklerini dile getirdi.

Çoğunlukla yüksek kan basıncı, yüksek kolesterol, fazla kilo ve obezite, tütün kullanımı ya da diyabet gibi risk faktörlerinin tetiklediği kalp hastalığı ve inmenin önlenebilir hastalıklar olduğunu kaydeden Güngör, Kalp Damar Hastalıkları nedeniyle her yıl dünya genelinde 17 milyon kişinin üzerinde çıkan ölümle gerçekleşmektedir. 

Bu sayının 2030 yılında 23 milyon olması beklenmektedir. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanarak, düzenli egzersiz yaparak ve tütün kullanmayarak bu hastalıklardan büyük ölçüde korunulabilir.Kalp Damar Hastalığı riskleri, doğum öncesinde başlamakta ve sağlıksız beslenme, hareketsizlik ve tütün kullanımı sonucu çocukluğun ilerleyen dönemlerinde giderek artmaktadır dedi.

Etkinlikte, sınıf öğretmenleriyle birlikte kalp figürleriyle kendi hazırladıkları başlıkları takan minikler “Kalbini sev çünkü içinde sevdiklerin saklıdır" gibi sloganlarla mesajlar verdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2018, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184