Kanser Taramaları Hayat Kurtarıyor

Hendek Sağlıklı Hayat Merkezi tarafından ilçe merkezinde düzenlenen etkinlikte kanserle mücadelede erken teşhisin önemi vurgulandı. Meme kanseri ve prostatla ilgili bilgiler verilen etkinlikte, vatandaşlar ücretsiz yapılan kanser taramalarına davet edildi.

Kanser Taramaları Hayat Kurtarıyor


Meme Kanseri Farkındalık ayı kapsamında Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Sağlıklı Hayat Merkezi çalışanları ve İlçe Sağlık Müdürü Dr.Burcu Başaran Güngör tarafından, ilçe merkezinde stant kurulup vatandaşlara beyaz karanfil dağıtıldı. Her bir karanfile ayrı ayrı notlar yerleştirilerek, kanserle mücadelede erken tanının çok önemli olduğuna değinilirken, meme kanserinde başarılı tedavi şansının erken tanı sayesinde çok daha yüksek olduğu mesajı verildi. Dağıtılan broşür ve afişlerde meme kanserinde kendi kendine elle muayenenin önemine vurgu yapıldı.

Etkinlikte, 40-70 yaş arası tüm kadınlara ücretsiz olarak meme kanseri taraması ve mamografi çekilebildiği bilgisi aktarılırken, 30-65 yaş arası tüm kadınlara ücretsiz olarak rahim ağzı kanseri taraması yapıldığı kaydedildi. 50-70 yaş tüm kadın ve erkeklerde gaytada gizli kan testi yapıldığı ifade edilirken, sağlık çalışanları tarafındanilçe merkezinde gezilerek vatandaşlar kanser taramaları için Hendek Sağlıklı Hayat Merkezine davet edildi.

Hafta boyu devam eden etkinlikler kapsamında prostat kanseri ile ilgili farkındalığı artırmak amacıyla da İlçe Müftülüğünün desteğiyle Cuma Namazında ilçedeki tüm camilerde hutbede bilgilendirme yapıldı. Erkeklerin yaşlanmayla birlikte prostat büyümesine karşı 40 yaşından itibaren üroloji hekimine düzenli muayene olması gerektiği ifade edilirken, ailesinde prostat kanseri bulunanların hastalığa yakalanma riskinin yüksek olduğu uyarısında bulunuldu. Cuma Namazı çıkışında da vatandaşlara prostat kanseriyle ilgili bilgilendirici broşürler dağıtıldı. 


Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2018, 13:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184