Paniğe Gerek Yok, Prosedür İşliyor

Hendek’te yayınlanan Koronavirüs haberleri panik yaşanmasına neden oldu.

Paniğe Gerek Yok, Prosedür İşliyor


Hendek’te koronavirüs şüphesi ile Vatandaşların karantina altına alındıkları ve hastaneye sevk edildikleri haberleri Vatandaşlar arasında panik yaşamasına neden olurken, paniğe gerek olmadığı ve normal prosedürün uygulandığı öğrenildi.

Panik havası

Bugün İlçemizde yayın yapan bazı haber sayfaları tarafından yayınlanan “koronavirüs şüphesi ile bazı Vatandaşların karantina altına alındıkları ve hastaneye sevk edildikleri” iddia edilen haberler Vatandaşlar arasında panik yaşanmasına neden oldu.

Tedbir amaçlı

Bahsi geçen iddialar sonrasında yaptığımız araştırmalara göre, Hendek Devlet Hastanesinden Koronavirüs ile ilgili olarak herhangi bir hasta sevki yapılmadığı, diğer Sağlık kuruluşlarına “düşmeyen ateş, nefes darlığı ve geçmeyen öksürük şikayetleri” ile başvuran Vatandaşların ise tedbir amacıyla prosedür gereği sevk edildikleri öğrenildi.

Normal prosedür uygulanıyor

Düşmeyen ateş, nefes darlığı, geçmeyen öksürük gibi şikayetler ile gelen her Vatandaş için aynı prosedürün uygulandığı öğrenilirken, prosedür gereği yapılan kontrollerin ardından 14 gün gözlem altında veya Sakarya’da Koronavirüs Hastanesi olarak belirlenen Toyotasa Acil Yardım Hastanesine sevk edilerek Koronavirüs tedbirleri kapsamında belirlenen prosedür gereği gözlem altında olacakları öğrenildi.

İtibar etmeyin

Yayınlanan haberler nedeniyle Şehirde panik havası oluşturulmasına tepki gösteren yetkililer, konuyla ilgili olarak Devlet tarafından belirlenen normal tedbir prosedürlerinin uygulandığı ve Vatandaşların yetkililer veya resmî açıklamalar dışında yapılan hiçbir açıklamaya itibar etmemeleri gerektiği belirtildi.

Anonslar bilgilendirme amaçlı

Haberlerin ardından Belediye Anons sisteminden ve Cemilerden yapılan anonsların İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gelen talimatlar nedeniyle Vatandaşlara bilgilendirme amaçlı yapıldığı ve paniğe neden olacak bir durumun olmadığı öğrenildi.


Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2020, 23:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184