SAĞLAM TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZİNDEYDİ

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç.Dr.Hasan Salih Sağlam Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde (TRSM) düzenlenen etkinliğe katıldı.

SAĞLAM TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZİNDEYDİ


EtkinlikteMerkezde tedavi gören hastalar müzik ve el sanatlarıyla ilgili becerilerini sergilediler.

Genel Sekreter hastalarla tek tek ilgilenerek sohbet etti. Doç.Dr. Hasan Sağlam Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet veren TRSM’nin hafif ruhsal bozukluğu olan hastaların faydalandığı bir merkez ve hastane olmadığını belirterek, merkezde ağır ruhsal bozukluğu olan hastalara “Psiko-Sosyal Destek Hizmeti” verilerek takip ve tedavilerinin yapıldığını ifade etti.

Sağlam, Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizde Şizofreni, Şizoaffektif Bozukluk ve Psikotik Bozukluktanısı olan hastaların gerektiğinde evde takip ve tedavileri de yapılarak hasta - aile eğitimi verilmektedir.

Psikiyatri Uzmanı, Psikolog, Sosyal Hizmet Uzmanı, Hemşire, Tıbbi Sekreter, Halk Eğitim Eğitmenlerinden oluşan ekibimizle hastalarımıza hizmet vermekteyiz. Merkezimiz donanımıyla kendi düzeyinde hizmet veren TRSM’leri içerisinde en iyisidir ve hastalarımızıntedavi için başka şehirlere gitmesine gerek kalmamaktadır. Bina için uygun bir yer bulunur bulunmaz şehrimizde ikincibir Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin daha açılmasını planlıyoruz diye konuştu. Sağlam, hastalara yeniden umut olma noktasında fedakarca hizmet veren personele de teşekkür ederek,başarılar diledi.

Psikiyatri uzmanı tarafından değerlendirildikten sonra, "Sağlık Kurulu Raporu" ile merkezde takip altına alınan hastalara ilaç tedavilerinin düzenlenmesinin yanında, el sanatları, müzik, sportif faaliyetler ve öğle yemeği sunulan hizmetler arasında. Verilen hizmetler karşılığında hasta ve yakınlarından ücret talep edilmiyor.


Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2016, 18:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184