Sağlıkla Yaşamak İçin Diyabetle Mücadeleyi Destekliyoruz

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Hendek Anadolu Lisesinde gerçekleşen seminerde Diyabet hastalığı ve gelecek nesilleri diyabetten koruyacak sağlıklı yaşam önerileri paylaşıldı.

Sağlıkla Yaşamak İçin Diyabetle Mücadeleyi Destekliyoruz


Hendek İlçe Müdürü Uz. Dr. Burcu Başaran Güngör, Hendek Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ümit Özdemir ve İlçe Sağlık Müdürlüğü personelinin katılımıyla gerçekleşen seminerde öğrencilerin diyabetle barışık yaşamakla ilgili sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanması, diyabet tedavisindeki süreci, okulda sağlanacak ortamlar ve diyabetle beslenme ilişkisi konularında bilgilendirmelerde bulunuldu.

İlçe Sağlık Müdürlüğünden Uzm.Hemşire Deniz De Asis, dünyada ve ülkemizde sayısı gittikçe artan diyabet hastalarının kendi başına bilinçli bakım kararları verebilmesi, bunları sürdürebilmesi, diyabete dayalı komplikasyonların azaltılması, diyabetin tedavisi ve ailelerin bu konudaki desteği konularında gençlere bilgiler vererek, Gençlerimizi bilgilendirme çalışmalarımız gelecek nesilleri diyabetten korumayı hedeflemektedir. Tip 2 diyabet ve obeziteyi önlemek ile ilgili toplumun sağlığına daha fazla dikkat etmesi gereklidir. Genç yaşlarda doğru beslenme ve yaşam tercihleri ile ilerleyen yaşlarda diyabete yakalanma riski azaltılabilir dedi.

İlçe Sağlık Müdürlüğünden Diyetisyen Fatma Nur Öz Acar, Diyabet ve beslenme ilişkisi konusunda bilgilendirmelerde bulunarak beslenme açlık duygusunu bastırmak, karın doyurmak ya da canının çektiği şeyleri yemek içmek değildir. Beslenme; sağlığı korumak geliştirmek ve yaşam kalitesini yükseltmek için vücudun gereksinimi olan besin ögelerini yeterli miktarlarda ve uygun zamanlarda almak için bilinçli yapılması gereken bir eylemdir diyerek doğru beslenme yöntemlerini anlattı.

Dünya Diyabet Federasyonunun simgesi olan mavi sağlıklı yaşam halkaları içinde renkli görüntülerle seminere katılan gençlere, Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünün çalışmalarıyla tasarlanan ve Hendek Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan Diyabet ve Aile konulu broşürler ailelerine iletilmek üzere dağıtıldı.


Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2018, 18:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184