Tarım İşçilerinin Çocuklarında Sağlıklı Yaşam

Sakarya’nın Hendek İlçesinde çalışan tarım işçilerinin çocuklarına yönelik olarak UNICEF koordinatörlüğünde projeler yürütülüyor

Tarım İşçilerinin Çocuklarında Sağlıklı Yaşam


Ülkemizde hasat zamanında, milyonu aşkın tarım işçisi bir ilden diğerine göç ediyor; çadırlarda yaşıyor. Bu yolculuktaki binlerce çocuktan ilçemize gelen ve Sakarya’nın Hendek İlçesinde çalışan tarım işçilerinin çocuklarına yönelik olarak UNICEF koordinatörlüğünde projeler yürütülüyor.

Çocuk İşçiliğini önlemek ve tarladaki çocuğa eğitim desteği sağlamak üzere Hendek Mustafa Asım Okulunda sürdürülen proje kapsamında eğitim gören  tarım işçilerinin çocuklarına Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından  bir eğitim gerçekleştirdi.

Eğitime Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz.Dr.Burcu Başaran Güngör  ve Hendek Mustafa Asım Okul Müdürü Yaşar Deniz ile birlikte projede görevli öğretmenler  ve   İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli katılım sağladılar.

Genel Hijyen, Ağız ve Diş Sağlığı, El yıkama ve enfeksiyonlardan korunma konularında eğitim veren Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden Uz.Hem.Deniz De Asis çocukluk yaşlarda bilinçlenmenin önemine değindi. Sağlık Bakanlığının hazırladığı Ağız Bakım Setleri dağıtılarak diş fırçalamanın öneminden bahsedildi.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü ekibi mevsimlik tarım işçilerine yönelik ziyaret ve sağlık taramaları ile bölgedeki binlerce aileye ulaşarak destek sağlamaya ve bilgilendirmeye çalışıyor. Yaşam koşullarının sağlık yönünden değerlendirilmesi ve paydaş kurumların sorunlara çözüm geliştirilmesi noktasında önerilerde bulunuyor.

Temiz ve sağlıklı su ile hijyenik koşulların uygun  hale getirilmesinin  en temel öncelik ve gereksinim olduğu yetkililer tarafından ifade ediliyor.


Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2019, 17:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184