Zorlu Yaşamlarda Çocuk ve Annelerin Sağlığı

Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla Hendek İlçesinde bulunan Mevsimlik Tarım İşçisi annelerin ve çocuklarının sağlığı ilgili Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli aylardır işçilerin bulunduğu bölgelere sağlık hizmeti ile ilgili ziyaretler yapıyor.

 Zorlu Yaşamlarda Çocuk ve Annelerin Sağlığı


19-49 Yaş grubu tüm kadınların sağlık taramaları, Genel Sağlık taramaları, çocuklarda bağışıklama, üreme sağlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, gebelik, kazalar ve riskli durumlar ile ilgili değerlendirme, bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti sunan birinci basamak sağlık personeli özellikle anne ve çocuklar ile ilgili ziyaretlerde bulunuyor.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli mevsimlik tarım işçilerinin kaldıkları yerleri ziyaretlerinde riskli gördükleri bireyleri aile hekimlerine yönlendiriyor.

Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Burcu Başaran Güngör ve Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli yaşam koşulları yönünden mevsimlik tarım işçilerinin riskli durumlarını yerinde gözlemleyerek sağlık ihtiyaçlarını belirliyor. Özellikle çocukların beslenme, bağışıklama, sağlıklı çevre ve hijyen koşulları açısından anne ve babalara bilgilendirmelerde bulunuyor.


Ağız ve diş sağlığı ile ilgili eğitimlerle birlikte Sağlık Bakanlığının hazırladığı diş macunu ve fırçalar dağıtılıyor. Hendekte 2019 yılı itibarıyla 1600 mevsimlik tarım işçisine Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık ve eğitim danışmanlık  hizmeti sunulmuştur. Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü mevsimlik tarım işçileri tarafından İletilen sorunları ilgili paydaş kurumlarla birlikte çözüme ulaştırma ve daha sağlıklı bir toplum adına çalışmalarına devam ediyor.

or.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2019, 13:49
YORUM EKLE
YORUMLAR
Serdar.
Serdar. - 5 yıl Önce

ve ülkenin cubaşkanı. 800.milyona arac alıyorsa. vaybizim insanlığımıza.

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184