AK GENÇLİK ERENLER KANDİL PROGRAMI DÜZENLEDİ

AK Parti Erenler İlçe Gençlik Kolları Mevlid Kandili münasebetiyle program düzenledi. AKM’de gerçekleştirilen etkinlikte konuşan AK Parti Erenler İlçe Gençlik Kolları Başkanı Halil Yavşan, “Bizler, hoşgörülü bir peygamberin soyundan gelmekteyiz. Bize gelen beddualara duayla, sabırla karşılık vermemiz bundan kaynaklanmaktadır” dedi.

AK GENÇLİK ERENLER KANDİL PROGRAMI DÜZENLEDİ


AK Parti Erenler İlçe Gençlik Kolları tarafından düzenlenen ‘Mekke’nin Fethi ve Mevlid Kandili’ programı AKM’de gerçekleştirildi. Programa Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk’ün yanı sıra AK Parti Erenler Kadın Kolları Başkanı Nagihan Çolakoğlu, AK Parti Erenler İlçe Gençlik Kolları Başkanı Halil Yavşan, AK Parti Adapazarı İlçe Gençlik Kolları Başkanı Alper Hasköylü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hoşgörü Peygamberi

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Erenler İlçe Gençlik Kolları Başkanı Halil Yavşan, “Peygamber Efendimiz, Mekke’nin fethi sonrası yaptığı konuşmasında esirlere ithafen;  “Sizlere zulüm ve azap yaşatmayacağız, dilediğiniz yere gitmekte özgürsünüz” demiş ve bu hoşgörü karşısında esirler İslamiyeti seçmişti. Bizler, böylesine hoşgörülü bir peygamberin soyundan gelmekteyiz. Bize gelen beddualara duayla, sabırla karşılık vermemiz bundan kaynaklanmaktadır ” diye konuştu.

Mekke’nin Fethi

Açılış konuşmalarının ardından AK Parti Erenler İlçe Gençlik Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Osman Ergün ‘Mekke’nin Fethi’ şiirini okuyarak katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Programın devamında Mübarek İlahi grubu geceye ilahileri ile katkı sağlarken semazen gösterisi ile de görsel bir şölen gerçekleşti. Şiir, ilahi ve semazen gösterilerinin ardından Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Adem Arık Mekke’nin fethini anlattı. Sahnede putlar kırılarak dönemin ruhuna atıfta bulunarak canlandırma yapan AK Gençler katılımcılara güzel bir gece yaşattı. Program sonunda AK Parti Erenler İlçe Gençlik Kolları Başkanı Halil Yavşan, Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Adem Arık’a plaket takdim etti.

 

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2014, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184