GENÇ ENDERUN KURSLARINA KAYITLAR BAŞLIYOR

Sosyal Gelişim Merkezi Genç Enderun Kurslarına kayıtların 26 Eylül Cuma günü başlayacağını belirten Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Yüce, “7-14 yaş gurubundaki öğrencilerimiz için yenilik getiren bir eğitim programını hayata geçiriyoruz. Osmanlı eğitim sisteminde önemli bir rolü olan Enderun Mekteplerini çağın gerekliliklerine uygun olarak günümüze taşıyoruz” dedi.

GENÇ ENDERUN KURSLARINA KAYITLAR BAŞLIYOR


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Gelişim Merkezi Genç Enderun Kurslarına kayıtlar başlıyor. Gerçekleştirilecek eğitim programı ile ilgili açıklamalarda bulunan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “7-14 yaş gurubundaki öğrencilerimiz için yenilik getiren bir eğitim programını hayata geçiriyoruz. Osmanlı eğitim sisteminde önemli bir rolü olan Enderun Mekteplerini çağın gerekliliklerine uygun olarak günümüze taşıyoruz” diye konuştu.

 

Yetenekleri Keşfedeceğiz

Enderun Eğitimi’nde kayıtların 26 Eylül Cuma günü başlayacağını da kaydeden Yüce, “Eğitim programımız kapsamında tematik okumalar, fikir münazaraları, adab-ı muaşeret,  hitabet dersleri ve sanat eğitimi alanlarında eğitimler gerçekleştirilecek. Alanında uzman eğitmenlerimiz eşliğinde öğrencilerimizin kişisel yeteneklerinin keşfedilmesi ve bu yeteneklerinin doğru alanlara yönlendirilebilmeleri için 8 aylık bir eğitim programı düzenleyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Enderun Eğitimi

Başvuru işlemlerinin Sosyal Gelişim Merkezi’nde yapılacağını da sözlerine ekleyen Davut Yüce, “Başvuruların tamamlanması ile gerçekleştirilecek mülakatların ardından Ekim ayında derslere başlayacağız. Enderun eğitimi alan öğrencilerimizin geleceğin fikir adamları, kanaat önderleri ve bilim adamları olmalarını amaçlıyoruz. 8 aylık programın ardından toplum içerisinde etkin konuşma, hitabet becerisi kazanma, doğru düşünme ve doğru hareket etme gibi önemli konularda nitelikli bireyleri toplumumuza kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

 

Son Kayıt 3 Ekim Cuma

Yüce, “Genç Enderun Kurslarında öğrencilerimizin yeteneklerine uygun sanat alanlarına yönlendirmeyi de amaçlıyoruz. Gerçekleştirilecek bilimsel çalışmalar ile yetenekli gençlerimiz bilgilerini doğru yönde kullanacak, eğitim hayatlarında önemli bir avantaj kazanacak. Enderun Eğitimi için son kayıt tarihi ise 3 Ekim Cuma. Eğitim programımız hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız Sosyal Gelişim Merkezi’nin 274 51 85 nolu telefonunu arayabilir” dedi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2014, 16:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184