SAKARYA PARK AÇILDI

Şehrin rüya projesinin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu, “İçerisinde yürüyüş yolları, dinlenme, oyun ve spor alanları, otopark, restoran, kafeterya ve sosyal tesis, seyir terasları, Açık Hava Sahnesi ve Necip Fazıl Anıtı bulunan Sakarya Park’ın şehrimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah projemizi etaplar halinde devam ettireceğiz” ifadelerini kullanırken; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, “Verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Sizler bizim yanımızda olduğunuz, bizlerle birlikte olduğunuz sürece inşallah böyle büyük projelere yenileri eklenecek” dedi.

SAKARYA PARK AÇILDI


Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından D-100 karayolu ile HES’in bulunduğu alanda inşa edilen Sakarya Nehri Rekreasyon Projesi’nin ilk etabının açılışı gerçekleştirildi. Sakarya Park açılış programına Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Vali Hüseyin Avni Coş, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün ve Şaban Dişli, AK Parti MKYK Üyesi Çiğdem Erdoğan Atabek, AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Keçeoğlu, SAÜ Rektörü Muzaffer Elmas, Baro Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, SESOB Başkanı Hasan Alişan, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, STK temsilcileri, il ve ilçe müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Erenler’e dev yatırımlar

Törenin açılış konuşmasını yapan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, “Bu projeyi ilçemize kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Belediye kaynakları ile inşa edilen ilk HES, Erenler’de. Ardından da HES çevresinde yaklaşık 140 dönüm arazi üzerinde kurulu sosyal tesis, hemşerilerimizin hizmetine sunuldu. İnşallah bu projenin devamı da olacak” diye konuştu.

 

Heyecanımız aynı

‘Sakarya’nın geleceğini kuruyoruz’ sloganı ile çıktıkları yolda şehre yeni bir vizyon kazandıracak projeyi hayata geçirmenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Bizler bugüne kadar, AK Parti’nin belediyecilik anlayışının bir gereği olarak, rutin belediyecilik hizmetlerinin dışına çıkarak, sosyal hayata canlandıracak önemli projeler hayata geçirdik. Her geçen gün büyüyen, nüfusu artan şehrimiz için bir gelecek vizyonu ortaya koyarak, sosyal alanların arttırılması adına hayati adımlar attık. Altyapı çalışmalarının bir şehrin imarında ne kadar gerekli olduğundan hareketle, şehir merkezimizle birlikte neredeyse bütün ilçelerimizde yatırımlar gerçekleştirdik. Göreve başladığımız gün nasıl bir heyecan içerisindeysek bugün de aynı heyecanla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

 

Etaplar halinde devam edecek

Proje ile ilgili bilgiler de veren Başkan Toçoğlu, “Sakarya Nehri üzerindeki iki köprü arasına hayat verecek Sakarya Nehri Rekreasyon Projesinin ilk etabı, şehrimizin sosyal hayatına yeni bir canlılık katacaktır. Bizleri, şehrimize adını veren Sakarya Nehri ile buluşturacak sosyal tesislerimiz yaklaşık 120 dönüm alan üzerine kuruldu. İçerisinde yürüyüş yolları, dinlenme, oyun ve spor alanları, otopark, restoran, kafeterya ve sosyal tesis, seyir terasları, Açık Hava Sahnesi ve Necip Fazıl Anıtı bulunan Sakarya Park’ın şehrimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah projemizi etaplar halinde devam ettireceğiz. Bizlere güvenen ve her zaman yanımızda olan kıymetli hemşerilerimize layık daha nice hizmetin açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz inşallah. Hiçbir zaman heyecanımızı yitirmeden, yılmadan, yorulmadan yolumuza devam edeceğiz. Sizler her şeyin en güzeline layıksınız” ifadelerini kullandı.

 

Projelerimiz milletimize ilham versin

Sakarya’nın insana güven veren, geleceği parlak bir şehir olduğunun altını çizerek konuşmasını sonlandıran Toçoğlu, “Biz Büyükşehir Belediyesi olarak istiyoruz ki; hayata geçirdiğimiz bu çalışmalar milletimize ilham versin. Sakarya Nehri’nin kenarında çayını yudumlayan şairlere bu nehir ilham versin.

Sakarya Nehri, yeni romancılarımıza ressamlarımıza, sanatçılarımıza ilham versin. Ve adına yeni şiirler yazılsın; yeni şarkılar bestelensin. Milletimiz Sakarya’da yaşadığı için kendini daha huzurlu ve ayrıcalıklı hissetsin. Bugün Prag’da, Budapeşte’de, Varşova’da, İstanbul’da, Saraybosna’da, Üsküp’te, Buhara’da, Semerkant’ta, Bağdat’ta yaşamak insanın ruhuna temas ediyorsa; işte Sakarya’da yaşamakta insanımızı bu şekilde yücelten bir etki uyandırsın istiyoruz. Biz Sakarya’yı korumak, güzelleştirmek, geliştirmek istiyoruz. Biz Sakarya’yı adından bahsedildiği zaman insanın içini titreten bir şehir olarak inşa etmek istiyoruz. Bu vesileyle tüm hemşerilerimi ayrı ayrı selamlıyor, Sakaryapark’ın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Şehrimize ne kazandırırız derdindeyiz

Başkan Toçoğlu’nun ardından Milletvekilleri adına söz alan AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, “Bu proje büyüklüğünden dolayı Rüya Proje olarak adlandırıldı. Ve hamdolsun ilk etabı hemşerilerimizle buluştu. Bizim daha yaşanabilir bir şehir, ülke kurak için hayallerimiz var. Bu her dakika şehrimize, ülkemize ne kazandırırız diye düşünüyoruz. Bu çalışmamızda Sakarya’yı nehirle buluşturacak bir proje olarak hayata geçti. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi. Vali Hüseyin Avni Coş ise, “Şehrimize kazandırılan böyle önemli bir hizmet için Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Hayata geçirilen bu proje Sakarya’mızın modern yüzünü gösteren çok önemli bir eser oldu. Yeşil Sakarya’ya yakışan bir proje oldu” diye konuştu.

 

Sakarya sonsuza dek yaşayacak

Sakaryalılara Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun selamını ileterek konuşmasına başlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, “Her şehrin bir ruhu vardır. Bu projede Sakarya ruhunun geleceğe taşınması için çok önemli bir yer tutuyor. Şehriler doğarlar, yaşarla, gelişirler ve bir gün ölürler. Ama inşallah Sakarya sonsuza kadar yaşayacak. Sakarya’ya yeşili, maviyi armağan eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na ve tüm ilçe belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Sözümüz var

Millete hizmet sözü verdiklerini hiçbir zaman unutmadıklarını ve bu yolda gece gündüz çalıştıklarını ifade ederek konuşmasını sonlandıran Bakan İslam, “Bizim milletimize sözümüz var, gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Verdiğimiz sözleri de bir bir yerine getiriyoruz. Sizler bizim yanımızda olduğunuz, bizlerle birlikte olduğunuz sürece inşallah böyle büyük projelere yenileri eklenecek. Rekreasyon projemizin birinci etabının şehrimize hayırlı olmasını diliyor, bu projede emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu. Bakan İslam’ın konuşmasının ardından tüm protokol üyelerinin katılımıyla Sakarya Park’ın açılışı gerçekleştirildi.

 

Hakalmaz konseri

Düzenlenen törenin ardından Sanatçı Orhan Hakalmaz, Açık Hava Sahnesi’ni dolduran vatandaşlarla buluştu. En beğenilen türküleri Sakaryalılar için seslendiren Hakalmaz, “Açılışı gerçekleştirilen tesisin, Sakarya’ya hayırlı olmasını diliyorum. Bu buluşmaya vesile olan Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2014, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184