SASKİ’den Alternatif Kaynak Çalışmaları

Alternatif içmesuyu kaynağı oluşturma çalışmalarına yaz başından itibaren devam eden SASKİ, Karasu, Kocaali, Taraklı ilçeleri ve Kuzuluk bölgesinde toplam 6 su kuyusu açtı. Sondaj çalışmaların sürdüğünü ifade eden yetkililer, Sakarya genelinde 10 yeni su kuyusunun daha açılacağını belirtti.

SASKİ’den Alternatif Kaynak Çalışmaları



Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), şehir genelinde içmesuyu noktasında herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için kısa, orta ve uzun vadeli yatırımlar gerçekleştiriyor. Akçay Barajı’nı inşa ederek şehrin uzun vadede su geleceğini güvence altına alacak olan SASKİ, yeni su kuyuları açarak da kısa vadeli çözümler üretiyor. Su ve Kanalizasyon İdaresi, yaz başında itibaren Sakarya genelinde 6 yeni yer altı su kuyusunu hizmete aldı.

10 yeni su kuyusu

Karasu ve Kocaali ilçelerinde açtığı 4 kuyu ile ek kaynak oluşturan SASKİ, Taraklı ilçesi ve Kuzuluk bölgesine de 2 kuyu kazandırdı. Açılan 6 kuyudan vatandaşlara su vermeye başlayan SASKİ, kısa zaman içerisinde de Kaynarca’ya bir kuyu kazandıracak. Yetkililer, SASKİ tarafından yürütülen sondaj çalışmaları kapsamında Sakarya genelinde 10 bölgede daha yeraltı su kuyusunun açılacağı belirtildi. 

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2014, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184