SPOR TURİZMİ ÇALIŞTAYI YAPILDI

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Desteği programında aldığı hibe ile gerçekleştirilen “Sakarya İli Spor Turizmi Envanterinin Hazırlanması” adlı proje kapsamında, Sakarya Spor Turizmi Çalıştayı, Elmas Garden Inn Hotel’de gerçekleştirildi.

SPOR TURİZMİ ÇALIŞTAYI YAPILDI


Sakarya ilinin spor turizmi potansiyelini ortaya koyarak spor yatırımcılarının ilgisini çekmek ve mevcut spor alanlarının tanınırlığını arttırmak amacıyla gerçekleştirilen çalıştayda, projenin hazırlanması ile ilgili katılımcılara sunum yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu çalıştayda yaptığı konuşmasında, “Dünyada milyarlarca tüketicisi olan spor endüstrisine yönelik projeler, gün geçtikçe daha da önemli hale gelmektedir. Takımların yaz ve kış kamplarını yaptıkları bölgelerde milyonlarca lira para harcanmakta ve bölgenin istihdamına yardımcı olmaktadır. Turizm endüstrisinde yüksek bir paya sahip olan spor turizminin Sakaryamız için en uygun turizm alanı olduğu kanısındayız. Proje ile sporu turizmi envanteri yapılarak bölgeye spor turizmi yatırımcısı, spor turisti nasıl çekilir sorusuna cevap aranmıştır” dedi.”

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Fatih Akbulut da konuşmasında bölgenin turizm açısından çok avantajlı bir konumda olduğunu belirterek Sakarya’nın 20 milyondan fazla insanın turizm amaçlı ziyaret edebileceği bir bölgede olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından proje yürütücülerinden Yrd. Doç. Dr. Cemal İyem projenin sunumunu yaptı. İyem, hazırlanan spor turizmi web sitesi ile “Sporun Memleketi” sloganı ile hazırlanan logoyu tanıttı ve ardından katılımcılara sporda adını duyurmuş Sakaryalı başarılı isimlerin yer aldığı kısa film gösterimini gerçekleştirdi.

Sakarya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda öğretim görevlisi Doç.Dr. Hakan Kolayiş moderatörlüğünde spor ekonomisti Tolga Şenel ve Gloria Sports Arena yönetim danışmanı Mehmet Gazi Umdu, spor turizmi ile ilgili bilgi ve tecrübelerini aktardılar. Dünya üzerindeki spor turizmi ile ilgili yapılan çalışmalardan bahseden konuşmacılar, Sakarya’da spor turisti çekecek spor branşları hakkında bilgi verdiler. M. Gazi Umdu, Antalya Belek’te yapılan Gloria Sports Arena örneği ile Türkiye’nin de bu alanda Dünya çapında bir tesise sahip olacağını belirtti.

Çalıştayın sonunda Teknik Direktör Yılmaz Vural, Bursaspor eski antrenörü İrfan Boz, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Fatih Akbulut, Spor Ekonomisti Tolga Şenel, Gloria Sports Arena yönetim danışmanı Mehmet Gazi Umdu, Doç.Dr.Hakan Kolayiş ve Spor Şube Müdürü Bülent Kasım’a plaket takdim edildi.

Çalıştaya Vali Hüseyin Avni Coş, Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Fatih Akbulut, Erenler Kaymakamı Mehmet Mızrak, TFF Bölge Müdürü Ferruh Sezgin, Sakaryaspor Başkanı Selahattin Aydın, Doç.Dr. Çetin Yaman, Teknik Direktör Yılmaz Vural, Sporcu Kenan Sofuoğlu, Spor Yorumcusu Şansal Büyüka, Bursaspor eski antrenörü İrfan Boz ve çok sayıda idareci, antrenör ve sporcu katıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2014, 16:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184