Toçoğlu’ndan Orta Hasarlı Bina Sahiplerine Çağrı

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, orta hasarlı bina sahipleri ve binaları deprem riski taşıyan ev sahipleri için Korucukta inşa edilen 448 konutun tamamlandığını belirterek, “TOKİ işbirliği ile gerçekleşen projedeki konutlar 3+1 ve 107 metrekare. Tamamı doğalgazlı olan konutlar için başvurular 5 Mayıs Pazartesi günü başlıyor” dedi.

Toçoğlu’ndan Orta Hasarlı Bina Sahiplerine Çağrı


Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı işbirliği ile Korucuk’ta inşa edilen 448 konut satışa hazır hale getirildi. Hayata geçirilen proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Orta hasarlı bina sahipleri ve daireleri deprem riski taşıyan çok katlı binalarda oturan vatandaşlarımız için hazırladığımız projede konutlar satışa hazır hale getirildi. TOKİ işbirliği ile gerçekleşen projedeki konutlar 3+1 ve 107 metrekare. Tamamı doğalgazlı olan konutlar için başvurular 5 Mayıs Pazartesi günü başlıyor” diye konuştu.

Son başvuru 23 Mayıs

Vatandaşların Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü Çözüm Masası biriminden gerekli başvuruları gerçekleştirebileceğini de sözlerine ekleyen Başkan Toçoğlu, son başvuru tarihinin 23 Mayıs Cuma olduğunun altını çizdi. Başkan Zeki Toçoğlu, açıklamalarının devamında orta hasarlı bina sahipleri ve daireleri deprem riski taşıyan çok katlı binalarda oturan vatandaşlar için de çok önemli bir çağrıda bulundu.

Bilgi almaya davet ediyoruz

Başkan Toçoğlu, “Orta hasarlı binalar ile ilgili daha önce de açıklamalarda bulunmuştuk. Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın can güvenliğini tehdit eden yapılara göz yummuyoruz. Daha önce Başbakan Yardımcımız Beşir Atalay ile gerekli görüşmeleri yapmıştık. Bu binaların yıkımında kullanılacak gerekli ödeneklerin çıkarılması için çalışmalar yaptık. Orta hasarlı binalar yıkılıyor. Bu konuda ilçe belediyelerimizin çalışmaları var.  Büyükşehir Belediyesi olarak TOKİ ile işbirliği içerisinde bir proje hazırladık. Korucuk’ta 448 konut inşa edildi. Orta hasarlı bina sahipleri ve daireleri deprem riski taşıyan çok katlı konularda oturan vatandaşlarımızı, inşa edilen konutlar hakkında bilgi almaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.


Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2014, 17:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184