AÇBA, BÜYÜKŞEHİR YASASI’NI KALDIRACAĞIZ

Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya Milletvekili Adayı Zihni Açba, Karasu’da mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Açba toplantıda, ”İktidara geldiğimizde, ilk icraatımız Büyükşehir Yasası’nı kaldırmak olacaktır” dedi.

AÇBA, BÜYÜKŞEHİR YASASI’NI KALDIRACAĞIZ


MHP Sakarya Milletvekili Adayı Zihni Açba, Karasu Küçükboğaz’da düzenlenen kahvaltı programında, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantıya Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu ile birlikte çok sayıda mahalle muhtarı katıldı. Kahvaltıda, MHP il yönetimi üyeleri ve bazı il delegeleri, MHP Karasu İlçe Teşkilatı Başkanı Ekrem Yiğit, ilçe yönetimi ve MHP’li belediye meclis üyeleri de hazır bulundu.

Bu yasa kalkacak

Toplantıda bir konuşma yapan Zihni Açba, “Büyükşehir Yasası’nın çıkmasından bir gün sonra MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, grup toplantısında bir açıklama yaptı. Bahçeli, bu konuşmasında, ‘Milliyetçi Hareket Partisi, iktidara gelirse yapacağımız ilk şey Büyükşehir Yasası’nı kaldırmak olacaktır’ demişti. Büyükşehir Yasası’nı kasıtlı olarak su saati mevzusuna kadar indirdiler. Oysaki bu yasa içerisinde büyük bir rant ve yolsuzluk vardır” dedi.

Amaç oy toplamak

MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba, konuşmasının devamında, “2014 yerel seçimler öncesinde çıkartılan bu yasa ile amaç köylerdeki oyları almaktı. Hedef, hizmet götürmek ve dedikleri gibi su sayaçları da değildi. Köy statüsünden çıkartılarak mahalle olan yerleşim yerlerindeki oyları, merkez belediyelerine aktarmaktı ” ifadelerini kullandı

Taşınmazlar pazarlandı

Çıkartılan Büyükşehir Yasası ile belde belediyelerine ait taşınmazlarında adeta pazara serildiğini belirten Açba konuşmasını, “Sakarya’da beş tane ilçe merkez belediye başkanlığı, iktidar tarafından daha önce kaybedilmişken, bu aysa sayesinde bahsi geçen belediyeler, iktidar partisine geçti. Seçimlerin ardından da, kazanılan belediyelere ait gayrimenkullerin ve köy tüzel kişiliğine ait yerlerin de zaman kaybetmeden pazarlanmasına geçildi” sözleriyle tamamladı.

 

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2015, 17:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184