AÇBA; ÇİFTÇİ MISIR EKEMEZ OLDU

MHP Sakarya Milletvekili Adayı Zihni Açba Arifiye ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi

AÇBA; ÇİFTÇİ MISIR EKEMEZ OLDU


MHP Arifiye İlçe teşkilatının ev sahipliğinde gerçekleşen ziyaretlere İlçe Başkanı Mutlu Alaf, Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik ettiler.

Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya Milletvekili Adayı Zihni Açba , İlçe Başkanı Mutlu Alaf ve beraberindekiler ile birlikte Arifiye ilçesi  Damla İlim Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti. Sohbet havasında geçen ziyaretin ardından Açba ve beraberindekiler Ahmediye Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Ahmediye Mahallesi Muhtarı Nedim Yılmazer ve vatandaşlarla bir süre sohbet eden Açba “  İster kabul edelim ister etmeyelim Demokrasi diye bir sistem var.Seçimler demokrasilerin vazgeçilmez gerçeğidir. Sandıktan çıkan sonuca göre de bir idare başa gelir ve memleketi yönetir. Biz bu işe memleketin iyi yönetilmediğini düşündüğümüz için talip olduk.Sadece ülkenin iyi yönetilmediğini düşünmüyoruz. Ayrıca Sakarya'nın Ankara'da iyi temsil edilmediği kanaatindeyiz. Sakarya bunu hiç hak etmiyor. Çünkü 2002 yılından bu yana Sakarya iktidar partisine 16 milletvekili verdi. Sakarya halkının bu ikramına karşılık Sakarya iyi temsil edilmiyor. Sakarya eğitim alanında Türkiye'de 54.sırada, sağlıkta da durum farklı değil,  komşu illere muhtaç durumdayız. Akyazı'da benim haberim olan 8 cenazeden 7 si şehir dışından geldi yani buradaki hastaneler yetersiz kaldığından çevre illere sevk edilmiş.”dedi.

Zaman içinde birim fiyatlar arasındaki dengesizliğe  vurgu yapan MHP Sakarya Milletvekili adayı Açba; “Çiftçi mısıra küsmüş durumda… Önceki dönemlerle kıyaslayacak olursak mazotun fiyatı 94 kuruş, gübrenin torbası 8 liraydı ve ben 27,5 kuruşa mısır almıştım. Geçtiğimiz sene ise mazot 4 lira, gübrenin torbası 75 lira ve mısır da 55 kuruştu. Dolayısıyla gübrenin fiyatı 8 kat, mazotun fiyatı 2 kart arttı ancak mısırın fiyatı bütün bunlara rağmen 2 kat arttı. Bu yüzden mısır dahi ekilmiyor artık. Çİftçiyi daha çok zarara sokuyor. Çiftçimiz masrafını karşılayamıyor.” diye ifade etti.

SASKİ’nin geçen sene su saatlerini yenileme adı altında köyler dahil çoğu abonelerden sayaç bedeli aldığını, Büyükşehir kanunu ile mahalle yapılan köylerin eski statülerinin geri verileceğini taahhüt ederek sözlerine son verdi. Ahmediye mahallesi sakinleri Açba’nın ziyaretinden duydukları memnuniyeti ifade ederek kendisine teşekkür ettiler.

Açba daha sonra Sakarya Abhaz Derneğinin SATSO’da düzenlediği genişletilmiş yönetim kuruluna katıldı. Genişletilmiş yönetim kurulu toplantısında kısa bir konuşma yapan MHP Milletvekili Adayı Zihni Açba toplantıya katılmaktan dolayı memnuniyetini dile getirerek teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2015, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184