AK PARTİ’NİN İLÇE KONGRELERİ AÇIKLANAN TARİHTEN ÖNCE YAPILACAK

Ak Parti’nin ilçe kongreleri planlanan tarihten önce tamamlanması istendi. Genel merkez ilçeler için son tarihi 21 Aralık olarak belirledi.

AK PARTİ’NİN İLÇE KONGRELERİ AÇIKLANAN TARİHTEN ÖNCE YAPILACAK


Alınan kararın oluşan kırgınlıkların giderilmesi için zaman kazanmaya yönelik olduğu konuşuluyor.Hendek’te daha önce AK Parti Genel Merkezinin adayını açıklamasına rağmen ikinci bir liste olması nedeniyle kongre iptal edilmişti.

Geçtiğimiz günlerde Bakan Ayşenur İslam'ın devreye girmesiyle İnci ve Sofu el sıkışarak uzlaşıya varmıştı. Bu uzlaşının akabinde daha önce Belediye Başkanı Ali İnci’nin Başkan adayımız dediği Ahmet Kavakçı kongre de aday olacağını açıklaması nedeniyle Kongrenin olup olmayacağı netlik kazanmazken, Genel Merkezin mevcut ilçe Başkanı Ali Kemal Sofu’nun göreve devam kararı ile ilgili kararını vermesi üzerine atama yolunu da seçebileceği konuşuluyor.

Ancak atama yapılması durumunda Hendek teşkilatının  İl Kongresin de delegesi olmayacak ve oy kullanamayacak.

BU HAFTA TEK LİSTELER

Ak Parti’nin ilçe kongrelerinin takvimi değişti. Genel merkezden gelen talimata göre kongreler 21 Aralık tarihine kadar bitirilecek. Kongre takviminde yapılan değişiklik önümüzdeki haftadan itibaren uygulanmaya başlanacak. Öte yandan Ak Parti’nin bu hafta sonu yapacağı iki ilçe kongresine de tek liste ile girilecek. Cumartesi Kaynarca’da Murat Kefli Pazar günü ise Serdivan’da Osman Çelik yeni yönetimiyle delegenin karşısına çıkacak.

YOĞUNLUK ARTIRILDI

Aralık ayında her hafta üç dört kongre yapılacak. 5 Aralık’ta Kocaali delegesi sandığa giderek mevcut başkan Burak Ak’ın listesini oylayacak. Sapanca’da kongrenin tek liste ile yapılmasına kesin gözüyle bakılırken, Adapazarı ve Hendek’te iki listenin yarışmasına kesin gözüyle bakılıyor. Hendek’te Ali Kemal Sofu ile Ahmet Kavakçı yarışırken, Adapazarı’nda ise Mustafa Ak’ın karşısında Fatih Kıcır’ın liste çıkarmasına kesin gözüyle bakılıyor.

GÖNÜL ALMA SÜRESİ

Erenler ilçe kongresinin 14 Aralık’ta yapılacağı açıklanırken Resul Yılmaz’ın genel merkezin adayı olarak açıklanması bekleniyor. Erenler için Osman Aydın ve Rahmi Şengül isimleri de konuşulmuştu. Ferizli’de kongreye Resul Şerhoş ile gidilmesi beklenirken Karapürçek kongresinin de tek liste ile olması bekleniyor. Genel merkezin kongre tarihlerini erkene çekmesinde, kırgınlıkların 2015 yılında yapılacak genel seçimlere yansımaması için gönül almak için vakit kazanımı şeklinde yorumlandı.

KULİSLER ÇALKALANIYOR

Ak Parti’de ilçe kongrelerinin erkene alınmasıyla birlikte il başkanı kim olacak sorusu yine gündemin ilk sırasına oturdu. Parti kulislerinde dört kişinin ismi öne çıktı

BİRBİRİNİ DESTEKLER

Mevcut il yönetiminin Süleyman Özmen’i destekleyen görüş bildirdiği herkes tarafından biliniyor. Öte yandan yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olan Ahmet Çil ve Oktay Yıldırım’ın il başkanı olmak için nabız yokladığı konuşuluyor. Her iki ismin kendileri olmaması durumunda Süleyman Özmen’i destekleyebilecekleri gelen haberler arasında.

BİRLEŞTİRİCİ LİSTE

İl başkanlığı için adı en çok konuşulan aday ise Sezai Akyol. Sezai Akyol’un ilçe kongrelerinin ardından bir toplantı yaparak partide birleştirici olacak yönetimini açıklaması bekleniyor. Kulislerde Sezai Akyol’un listesinde herkesin benimseyeceği isimlerin olduğu konuşuluyor. Ancak isimlerin erken açıklanmaması için özel çaba harcanıyor.

 

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2014, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184