AZAK HENDEK VE ÜLKE GÜNDEMİ İÇİN AÇIKLAMA YAPTI

CHP Hendek ilçe başkanı Reyhan AZAK Hendek ve Ülke gündemi için açıklama yaptı.

AZAK HENDEK VE ÜLKE GÜNDEMİ İÇİN AÇIKLAMA YAPTI
    

 Azak Açıklamasında,Ülkemiz zor günlerin yaşandığı tarihi bir süreçten geçiyor. Açılım sürecinde yapılan yanlış uygulamalar ve Suriye politikasının yanlışlığı yüzünden, iki üç günde değişen tutarsız beyanatlar yüzünden, yurt içinde ve yurt dışında terörist saldırılar sonucunda askerimiz, polisimiz  hayatlarını kaybediyor, yaralanıyor.

 

    15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesinin ardından Hendek'te kamu görevlileri arasında açığa alınan, işten el çektirilen olmuştur. Birçok kamu görevlisi ve serbest meslek sahibi kişiler hakkında FETÖ tahkikatı açılmıştır.FETÖ'nün Hendek'teki siyasi bağlantılarına niçin dokunulmamaktadır. 

 

     Devletin istatistik kurumları yaptıkları açıklamalarda genç işsizlik oranı Türkiye tarihinde ilk defa yüzde 25 seviyelerine çıktı. Dolar ve Euro'daki artış her gün yeni tarihi rekorlar kırıyor. Yatırımlar azaldı, dış borç akıl almaz rakamlara ulaştı, akaryakıt ve Ö.T.V oranlarındaki artış vatandaşın satın alma gücünü her geçen gün azaltıyor, mutfaklarımızdaki yangın büyüyor maalesef...

 

     Ekim ayında Hendek'li vatandaşlarımızdan gelen şikayet ve talepleri basın bülteniyle duyurmaya çalışmıştık. Bizim amacımız kurumları ve yöneticileri karalamak değildir.  Bazı kurumlar iyi niyetli talep ve önerilerinize alınganlık gösterip açıklamalarımızdan dolayı bizi suçlama yöntemini seçip ilçemizdeki sorunları hala görmezden gelmeleri üzücüdür.

 

     Biz Hendek için yapılan güzel hizmetleri alkışlamayı, güzel hizmet yapanları takdir etmeyi bilen ve yapan bir siyasi gelenekten geliyoruz. Bilinen adıyla cenaze köprüsünü yenileme çalışmaları başlatıldı. Geç kalınmasına rağmen olumlu bir girişim. Düşünen ve yapımına başlatanları tebrik ederiz. Fakat Puna mahallesi köprüsü gibi bitimi sürüncemede bırakılmasın ve bu köprü üzerinden ulaşımın sağlandığı mahalleler aylarca mağdur edilmesin.

 

     Uzun süredir beklenen hastahane taşıma hattı ihalesi gerçekleşti. Taşıma ihalesini alan esnafımıza ve ilçemize hayırlı olsun. Bu hatta kimseyi mağdur etmeyecek uygun

 fiyatla taşıma hizmeti yapılması temennimizdir.

 

     İlçemizde yine Atatürk parkı ve Özdek tesislerinde yenileme başlatıldı. Hendek'te yayın yapan gazeteciler başta olmak üzere Hendek'lilerin  bu projede, bu alana neler yapılacağı bilgisi yok. Bu proje de Kemaliye mahallesi kentsel dönüşümü gibi oldu bitti ye getirilmesin lütfen. Bu Projeyi belediyemizin maket ve örnek çizimler ile Hendek'lilere gösterip Hendek'lilerin görüş ve önerileri dikkate alınması lazım. İlçe merkezimizdeki ender yeşil alanlardan bir olan bu park beton yığınına yenik düşmesin, ağaçlar kesilmesin. Özellikle bu parkın "Atatürk" olan ismi değiştirilmesin.

 

     İlçemizde kış şartları yaşanmaya başlandı, yaz boyunca yapılan asfalt-yol çalışmaları yetkililerce açıklandı fakat hizmet alamayan mahallelerdeki vatandaşlardan isyan ettiren bozuk yol görüntüleri yerel basınımızda yer almaya başladı. Bazı köylerde 1,200 metre yapılan asfalt 1,500 metre, 350 metre yapılan asfalt 700 metre yapılmış gibi gösterilmesi mahalle sakinlerinin ve muhtarların tepkisine neden oluyor. Vatandaş ve gazeteler soruyor nerede bu asfalt. Bizde yetkililerden Hendek halkına bilgi vermesini bekliyoruz.

 

     Hendek yerel basını üzerine düşen görevi yapma gayreti içerisindedir. Özgür, tarafsız basının eleştiri hakkı her zaman vardır. Haber niteliği olan olayları okurlarına ulaştırması onların kutsal görevidir. Yerel basınımızın Belediye bütçesi, Temsil giderleri, inşaat harçları, şerefiye bedelleri, tayinler, atamalar, denetimler konularındaki sorularına yetkililer açıklama yapmalı ve kamuoyu bu konuda bilgilendirilmelidir

.

     Daha önceki basın demeçlerimiz de belirtmiştik ilçemizi temsil eden amatör spor kulüplerine ve bayan voleybol takımına belediyemizin sahip çıkıp daha fazla destek vermesi gerektiğini. Amatör futbol maçlarının oynandığı Hendek Belediyesi Atatürk Stadı çamur deryası gibi, futbolcuların özellikle kale önündeki balçıkta ayakkabıları çıkıyor. Stadyumun Belediyemizden ilgi beklediğini bir kez daha belirtelim.

 

     Şehir içi trafik ve otopark konusunda Belediye trafik zabıtalarının ve Emniyet Müdürlüğü trafik polislerinin daha aktif görev yapmaları Hendek'lilerin beklentileri arasındadır. Trafik akışını aksatan uygun olmayan yerlere araç park edilmesini, tek yönlü trafiğin olduğu caddelere ters yönden araç girişini emniyet güçlerimiz engellemelidir. Rasim Paşa Cami altındaki otopark için belediyemiz  " bedava otopark " ilanları asmasına rağmen otoparka girmeyip cami yanındaki caddede, kafeteryalar önünde  trafik sıkışık ve tehlike arz etmektedir. Vatandaşlarımız özellikle bu cadde için trafik görevlilerinin yönlendirme yapmasını beklemektedir.

 

     Hendekli vatandaşlarımızın bir talebi de çöp konteynerleri konusundadır. Bazı sokak ve caddelerde, bazı site ve apartman önlerindeki çöp konteynerleri kaldırılmışken bazılarında üçer beşer  çöp konteyneri olması anlaşılmamaktadır. Belediyemizin eksik yerlere olan çöp konteyneri bırakması çevre sağlığı ve temizliği açısından gereklidir..

 

     Hendek Adapazarı yolcu taşımacılığı yapan araçlar günün bazı saatlerinde kapasitelerinin üzerinde yolcu taşıdıklarından tehlikeli bir seyahat  yapmaktadırlar. İşçi-memur-öğrenci gidiş geliş saatlerindeki yolcu taşıma araç sayısı artırılmalı ve araçlarım hız kilometreleri yetkililerce denetlenmelidir. Sırtlarında çantaları okulundan, kursundan gelen yorgun öğrenci çocuklarımızın bu talep ve şikayetleri yetkililerce önemle dikkate alınmalıdır.

 

      Okuluna taşımalı sistem ile gitmesi gereken öğrencilerimizden bir kısmı bu sistemden hala faydalanamaması, kış şartlarında servise yada okuluna 2-3 kilometre yaya olarak gitmek zorunda kalmaları öğrenci velilerinin tepkisine neden olmaktadır. İlçe milli eğitim müdürlüğünün bu konuyu ve çalışan-emekli öğretmenlerin öğretmen evindeki şikayetlerini dikkate alması gerekmektedir.

 

       Açıklamalarımın başında belirttiğim  gibi ilçemizde yerel ve mülki yönetimin olumlu çalışmalarını takdir etmek, yapılmayan ya da yanlış yapılan uygulamalar hakkında görüş ve önerilerimizi kamuoyuyla paylaşmak, ilçemizi daha yaşanılabilir bir kent haline getirmek için olumlu katkı yapacağına inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Hendek'li hemşehrilerimize saygı ve sevgilerimizi sunuyorum.

 

Reyhan AZAK-CHP Hendek İlçe Başkanı


Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2016, 15:17
YORUM EKLE
YORUMLAR
Başpınar'lı
Başpınar'lı - 7 yıl Önce

chp hendek ilçe başkanı önemli konulara değinmiş.bizim sokakta maalesef hiç çöp konteyneri yok.belediye bu konuda çalışma başlatmalı.

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184