Babaoğlu Eğitim Sistemini Eleştirdi

MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu Eğitim de sürekli değişikliklerin olması nedeniyle TEOG sistemini eleştirerek yeni Milli Eğitim Bakanının çabası ile bu sorunların çözüleceğine inandığını dile getirdi.

Babaoğlu Eğitim Sistemini Eleştirdi


Bir çok vatandaş gibi bende TEOG Mağduru bir babayım diyen MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu yaptığı açıklamada “Kıymetli Hemşehrilerim, çok kıymetli öğrenci anne ve babaları, bende bir çoğunuz gibi TEOG mağduru bir Baba olarak düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim..

2017 Eylül’ünde bir sabah uyandığımızda liselere öğrenci sistemi olan TEOG sisteminin kaldırıldığını basından öğrendik. Öyle enteresan ki Milli Eğitim Bakanı bile bir arkadaş sohbetinde basından öğrendi.

Arkasından malum medya TEOG sistemi ile ilgili linç kampanyası başlattı. Daha ilginç olanı dönemin bakan bir gün önce televizyon programında TEOG sistemini öve öve dünyalara sığdıramadığı sistem aleyhinde açıklama yaparak kaldırıldığını bildirdi.

Maç başlamış öğrenci veli öğretmen ve idareciler gerekli programlarını yapmışlar sınav hazırlanırken, ŞOK ŞOK ŞOK TEOG kaldırıldı haberiyle buz kestiler. Öğrenciler darmadağın, veliler kırgın ve kızgın, öğretmenler ve idareciler şaşkın. Durumu toparlamak yine fedakâr ve cefakar öğretmenlere düştü. Yeni getirilen LGS sistemini anlamaya ve öğrenciye-veliye anlatmaya başladılar. Sistemin kendi içerisinde bir mantığı olmasına rağmen anlaya bilene aşk olsun. İnanın hiç kimse LGS sistemini anlamadan sınava hazırlanmaya başladı. Anlaşılabilen tek şey sınavda hangi konuların sorulacağı idi. Ama öğrencileri motive edip hazırlık yaptıra bilmek hem veliyi hem de öğretmenleri cidden çok zorladı. Yapabilecek çok öğrenci sınav ile girebilecek okulların açıklanmasından sonra ben yapamam diyerek hazırlık bile yapmadılar.

Sınav günü geldi çattı çocuklar sabah oturumuna girdiler. Dışarda veliler tedirgin, çocuklar çıktıklarında yüzlerinde güller açıyor hepsi yaptıklarını anne ve babalarına anlatıyorlar.

Bu sevinçle ikinci oturuma girdiler çıktıklarında gülen yüzlerin yerini somurtan suratlar almış, sevincin yerini hüzüne bırakmıştı. Sebebi örnek yayınlanan sorularda bile olmayan zorluktaki matematik ve fen soruları...

Çocukların yaşadığı kaçıncı ŞOK bilemiyorum.30 Temmuz günü sonuçlar açıklandı. En büyük ŞOK'un yaşandığı gün. Merkezi yerleştirme ile öğrenci alan okullarla ilgi sıkıntı yok herkes puan üstünlüğüne göre yerleştiler. Sorun mahalli yerleştirmelerde yaşandı. Hiç kimsenin anlayamadığı sistem öğrenciyi veliyi darmadağın etti.

Özelliklede ilimizde 1000'e yakın ilçemizde de 65 öğrencinin tercih yapmasına rağmen açıkta kalması yaşanılan en büyük ŞOK olsa gerekti.

Sorun mahalli yerleştirmelerde yaşandı. Sebebi mahalli yerleştirme mantığının anlaşılamamasıdır. LGS kılavuzunda şu ifadeler geçiyor, ”yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ise okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara öğrencilerin ikamet adresleri, ortaokullarda bulunuşlukları, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yerleştirilecektir." Uygulama aynen bu sıraya göre yapıldı.

Herkes (öğrenci-veli-öğretmen-idareci) eski tercih mantığı(diploma notunun öncelikli olacağı) ile tercih yaptığı için bu sonuçlarla karşılaştı.

Ama hiçbir şey bitmiş değil önümüzde 4 tane ek tercih dönemi var. Özel okullara gidecek öğrencileri de hesap edersek kağıtlar yeniden karılacak demektir.

6 Ağustos 2018’de başlayıp 6 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak yeni tercihlerimizi yeni sistemin mantığı içinde yaparsak mağduriyetleri bir nebze olsun giderebiliriz.

İçimize bir nebzede olsa su serpen başka bir şeyde yeni kabinede yer alan eğitim sektöründe kendini ispatlamış Başarılı olmuş Eğitimci bir Bakanın olması umuyorum ki bu sorunları biliyor Ve çözüm için çoktan çalışmaya başlamıştır bile.

Son olarak Kervan yolda düzülür mantığı ile sürdürülen bu süreci yaşayan tüm velilerimize sabır ve metanet tavsiye ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2018, 17:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184