BABAOĞLU GÜNDEMİ DEĞERLENDİREREK İNCİ’YE İSTİFA ÇAĞRISI YAPTI

MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu son günlerde gündemde olan Cezaevi, Çöplük, Atık İstasyonu ve çeşitli konularda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

BABAOĞLU GÜNDEMİ DEĞERLENDİREREK İNCİ’YE İSTİFA ÇAĞRISI YAPTI


Meclis üyeleri Hüdaverdi Bahadır, Yaşar Aygüneş, Engin Yapıcı ve Yönetim kurulu üyelerinin katıldığı basın toplantısında MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, KYK Binalarının cezaevi yapılması, Nuriye Mahallesinde bulunan çöplük, Büyükdere Mahallesine yapılan Katı Atık istasyonu, Kent Konseyi ve Çakallık mahallesinde yapılan ve Köprü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Zabıtaya Saldırıyı Kınama

MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu Zabıta’ya yapılan saldırıyı kınayarak “ Zabıta arkadaşlarımıza uygulanmış olan şiddet ve darptan dolayı bu olaya karışan Pazarcı esnafı kınıyoruz. Bu olayların bir daha tekrarının Hendek halkı olarak istemediğimizi ifade ediyoruz. Alınan kararlardan haberimiz var. Bu kararların takipçisiyiz. Adli mercilere intikal etmiş durumda. Türk adaleti bununla ilgili gereken yargılamayı yaparak, haklıyı haksızı ayırt edecektir. Sebebi ne olursa olsun, üzerinde üniformalı devletimizi temsil eden, halkın yararına çalışan Zabıta teşkilatımıza yapılmış olan bu saldırının karşısındayız ve kınıyoruz”

Çöplük ve yeni atık istasyonu

“ Uzun yıllardır Hendek’te çöp alanı olarak kullanılan Nuriye mahallemizde bulunan alanın yaklaşık bir aydır herkesin haberdar olduğu çöplük alanının mevcut yerinin kapatılacağı, buranın baca sistemiyle donatılıp metan gazının dışarı verileceği ve buranın doldurulmak suretiyle yeşil alan haline getirileceği duyurulmuştu. Her ne kadar yeni yapılan Katı atık merkezinin yerini tartışsakta, daha uygun bir yere yapılması gerektiğini, mecliste ve kamuoyunda dile getirsek de bir karar verilmiş. Bütün bunlara rağmen Belediye çöplüğünün kapatılması noktasında bir eylem yapılması, orada bir kargaşa ortamının yaratılmasını, Hendek halkı anlamış değil. Evet orada kötü bir durum var. Çöplüğün kapatılacağı söylenmiş, yeni yer tespit edilmiş çalışmalar yapılıyor. Burada eylemi kim çıkarır, neden çıkarır. Bunun arkasında kimlerin olduğunu, bu eylemi kimlerin çıkarttığını, kimin organize ettiğinin araştırılmasını istiyoruz. Sadece çöplüğün kapatılması ile ilgili eylemin olduğunu düşünmüyorum. Burada bir provokasyon var, burada Hendek’in gündeminin değiştirilmek istendiği ile ilgili endişelerimiz var. O günlerde gündemde Cezaevi ve bizimde yerinin yanlış olduğunu söylediğimiz Büyükdere mahallemiz sınırlarında yapılmak istenen Aktarma istasyonun gündemini tamamen çöplük yangınına çevrilmesidir. Bu yangını çıkaranlara Hendek halkının hakkı helal değildir. Biran önce bu konuyla ilgili kolluk kuvvetlerinin işin detayına inmelerini istiyoruz.

Devletin Malı Deniz Değil

Hendeğimizden başlayıp Çakallık mahallemizden Çamlıca bölgesine giden çok güzel bir yol yapıldı. Burada emeği geçen Büyükşehir Belediyesine, Hendek Belediyesine, o bölgede faaliyet gösteren Meclis Üyemiz Hüdaverdi Bahadır’a teşekkür ediyorum. Ancak Çakallık Mahallesi içerisinden geçen ve daha önce kullandığımız yol, yeni açılan yolun sınırına kadar geliyor. Orada hali hazırda mevcut bir köprümüz vardı. Genişliği şuan ki standartlarda değildi ancak orada hizmet veriyordu. O yolunda yeni açılan yola bağlanmadığını görüyoruz. Bağlanacağını ümit ediyorduk. Madem bu yolu buraya bağlamayacaktınız, yaklaşık 1.5 milyon masraf ederek Çakallık deresine eskisini yıkarak neden yeni Köprü yaptınız. Orada ki yeni yapılan köprünün zaten bir işlevi kalmadı. İşlevi kalmayan bir yere tekrardan masraf ederek bir köprü yapılmasını birileri izah etmesi lazım. Devletin malı deniz değil. Hendek Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanına sesleniyorum. Bir gelip orayı görsünler. Kendilerinin mantıklı bir açıklaması varsa bende bu uyarılarından dolayı kendilerinden özür diliyorum. Benim gördüğüm manzara hiç iç açıcı değil. Buraya yapılan Köprünün izahını birisinin yapması lazım.

İnci’ye İstifaya Çağrısı

Babaoğlu Kent Konseyi Başkanı Eski Milletvekili Ali İnci’yi istifaya davet ederek yaptığı değerlendirmede “ Basın açıklamaları yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde yapılan basın toplantısında Belediye başkanımız, yanında İktidar partinin temsilcisi ve bizim bulunduğumuz, Başkanın diğer tarafında ise eski Belediye başkanı Ali İnci’nin oturduğu görülüyor. Vatandaşımız da bize soruyor. Ali İnci Belediye Başkanlığından ayrılmadımı? Milletvekilliği devam ediyormu? Hangi sıfatla orada oturuyor? Bizde vatandaşımıza Ali İnci orada sadece Kent konseyi başkanı olarak bulundu diye cevap veriyoruz. Bende buradan sesleniyorum. Belediye Başkanlığından istifa etmişsiniz, kısa dönemde olsa bir dönem Milletvekilliği yapmışsınız,  bu makamlardan Kent konsey başkanlığı daha mı vazgeçilmez, dahamı önemli makam? Niçin Kent konsey başkanlığında ısrar ediyorsunuz? Ali İnci’den Kent konsey başkanlığından istifa etmesini bu şehrin Belediye Başkanının Kent konseyinin başında olarak, bu çalışmaların içerisinde olmasını ve sayın Ali İnci’den Kent konsey başkanlığından istifa edip normal bir vatandaş olarak Hendek halkının arasında yerini almasını bekliyoruz.

Cezaevi

Son olarak cezaevi ile ilgili bir daha bu konuyu dile getirmeyeceğiz. Halkımızın büyük kesiminin karşı çıktığı, yanlış anlaşılmasın cezaevine karşılığımızdan değil. Cezaevi bu memlekette olması gereken, olabilecek bir şey. Ancak biz bunun yerinin uygun olmadığını Hendek’in yapısının bu cezaevine uygun olmadığını, Sakarya’nın başka ilçelerinde yapılmasının daha iyi olacağını söylüyoruz. Asıl itirazımız burasının bir Eğitim kurumu olarak göstermesi ve yetkililerin bu yurtların hangi şartlarda, hangi gerekçelerle boşaltılarak boşluğa terk edildiğini ve sonrasında neden bir aceleyle cezaevi olması konusunda birileri baskı oluşturduğu konusunda dikkat çekmeye çalıştık. Cezaevine mevcut yeri ile alakalı halen karşıyız. Bununla ilgili Bakanlık seviyesinde ve milletvekili seviyesinde girişimlerimiz sürüyor. Her ne kadar dönüşün olmadığı söylensede, Türkiye’de herşeyin geri dönüşünün olabileceğini ve bir imzaya da baktığını da biliyoruz. Ak parti ilçe başkanına, Belediye başkanımıza ve Ak partiye gönül vermiş tüm partili, partisiz hemşerilerimize sesleniyorum. Dönüşü olmayan hiçbir şey yoktur. Türkiye cumhuriyetinin yasa ve kanunlarının el verdiği şekliyle bu işin halen dönebileceğini ve bu konuyla ilgili yapılacak çalışmalarla cezaevinden eğitim yuvasına dönüştürdükleri takdirde sizlerin huzurunda teşekkür edeceğim. Hendek halkı da hiçbir zaman unutmayacaklarını deklare ede

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2017, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184