Babaoğlu Saygı ve Hoşgörüye Davet Etti

Babaoğlu, yasa mevzuat ve yaşananları anlatarak Hendek Siyasetini saygı ve hoşgörüye davet etti.

Babaoğlu Saygı ve Hoşgörüye Davet Etti


BBP Hendek Belediye Başkan Adayı Turgut Babaoğlu, sandık görevlileri ile ilgili yaptığı açıklama sonrası kendisine cevap veren Ak Parti Hendek İlçe Başkanı Avukat Hasan Serdar Baykal’ın açıklamalarına cevap verdi.

İşte Babaoğlu’nun açıklaması;

Ak Parti İlçe Başkanı Sayın Hasan Serdar Baykal yaptığı açıklamada sandık kurullarında Partimize neden görev verilmediğini açıklamaya çalışmış ve bunu 298 sayılı kanunun 23. Maddesi ile gerekçelendirmiştir.

Ancak, seçim çalışmalarının yoğun geçmesinden kaynaklı olacak ki maddeyi son fıkrasına kadar okuyamadığı düşüncesi tarafımda hâsıl olmuştur.

Seçimlere ilişkin 298 sayılı kanunun Sandık kurulu üyelikleri başlıklı 23. Maddesinin son fıkrasında "Üyeliklerin bu şekilde doldurulması mümkün olmazsa, eksikler, ilçe seçim kurulu başkanı tarafından, o çevrede bulunan ve sandık kurulunda görev verilmesinde sakınca olmayan kimselerden doldurulur" hükmü yer almaktadır.

Bu hüküm doğrultusunda Partimiz ile seçim kurulu yetkilileri arasında yapılan görüşmelerde sandık kurulunda görev verilmek üzere tarafımızdan seçmen üye olarak isim vermemiz istenmiş ve tarafımızca, gönüllü olan kişilerin isimleri Hendek İlçe Seçim Kuruluna verilmiştir.

Aradan geçen birkaç haftalık süreçte her nedense verdiğimiz isimler yerine başka isimler re’sen atanmıştır.

Sandık görevlisi olarak kurula verdiğimiz isimler bu işi adalet ve eşitlik ilkesinden çıkmadan yapacak, Hendek’imizin öz evladı olan Türkiye Cumhuriyeti’nin şerefli Vatandaşlarıdırlar. Hiç biri Büyük Birlik Partisi Üyesi olmayıp derdi Hendek olan sorumluluk sahibi Vatandaşlarımızdırlar.

Bizler sakin, seviyeli ve dostane tavırlar ile seçim kampanyamızı yönetmeye çalışırken tarafımıza yapılan cehalet ithamını kendilerine ve kurumlarına yakıştıramadığımı, kendileri ile alakası olmadığı halde acele ile yapılan ve saygı çerçevesinde olmayan açıklamayı talihsiz bulduğumu bilmelerini isterim.

Seçim kurulunun aldığı adil olmayan karar ile sandıklarda görev alacak tüm vatandaşlarımızdan sadece bizim değil herkesin hakkını savunmak ve doğru sonuca ulaşmak için daha dikkatli ve titiz olmalarını istiyorum.

Bu vesile ile bir kez daha seçime katılan tüm Adayları, Siyasi Partileri ve oy kullanacak Vatandaşlarımızı karşılıklı sevgi, saygı ve sağduyulu davranmaya davet ediyorum.

Sonuç ne olursa olsun biz Bir'iz, Beraberiz, birlikte iken çok güzeliz.

Allah hepimizi korusun ve kollasın.

Kamuoyuna saygılarımla...

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2019, 12:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hakan candan
Hakan candan - 5 yıl Önce

yani hatayı kabul etmiş

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184