BAHADIR BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE KONUŞTU

MHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hüdaverdi Bahadır Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında gündem dışı söz alarak talepleri iletti.

BAHADIR BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE KONUŞTU


Bahadır Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında gündem dışı söz alarak “ Malum kış yaklaşması ile birlikte taşkınların iyileştirilmesi ile ilgili DSİ ve SASKİ’nin ortaklaşa çalışmaları gerekmektedir. Dere yatakları dolmuş olmasından dolayı sel felaketlerinin asgariye indirilerek en az zararla atlatılmasıdır.

Bahadır Çamlıca Mahallesinde mezarlıklarla ilgili sıkıntının olduğunu dile getirerek “ 1.5 yıl önce mezarlıkların etrafının kapatılması yönünde mezarlıklar müdürlüğüne müracaatımız oldu. Ancak yeterli ödenek olmadığını dile getirdiler. Saygı duyduğumuz mezarlıklarımız hayvanların uğrak yeri olması içler acısı durum haline gelmiştir. Bu sorunun biran önce çözümü noktasında girişimler yapılmasını istiyoruz.

SASKİ’nin 2018 su tarifeleri ile ilgili de konuşan Bahadır “2017 fiyatları ile 2018 yılı hemen hemen aynı. Ancak sıkıntı daha önceki toplantılarda görüş beyan etmiştik. 6360 sayılı kanunla köylerin mahalle dönüşümünde bulunan aboneler Tarım ve Hayvancılık yapan mahallelerde sıkıntı var. Hayvancılığı desteklemek gerekir. SASKİ abone kısmında üzerine düşeni yapsın. Tarife uygulama esaslarında ki maddelerin 6. Madde abonelerin 30 günlük kullanımı 25 m3 aşarsa her M3 için % 50 kademeli fiyat uygulanır der. Bu maddenin çıkarılmasını talep ediyoruz.

Bahadır gündem dışı konuşmasında “ Halen yapımı devam eden bitti diye açılışını yaptık diye vatandaşlarımıza duyuru yaptığınız Akyazı-Hendek ilçelerin kapatılan Belediyeleri olan Çamlıca ve Altındere mahallelerinde bitirmemiş olduğunuz alt yapıyla ilgili defalarca duyurmamıza rağmen yapılmadı. Bizler tekrar hatırlatarak bunun biran önce çözüm noktasında desteklerinizi bekliyoruz.

Bahadır son olarak Karasu’da Sanayi Kooperatifi esnafının sıkıntılarını dile getirerek alt yapı ve asfalt çalışmaları konusunda esnafların talepleri doğrultusunda çalışmaların yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2017, 12:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184