BAŞKAN PÜSKÜLLÜ, SOFU VE SAKAL İDDİALARI YANITLADILAR

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu ve AK Parti Meclis Grup Sözcüsü Şenay Sakal basın mensupları ile Atlantis Kafede bir araya gelerek açıklamalarda bulundular.

BAŞKAN PÜSKÜLLÜ, SOFU VE SAKAL İDDİALARI YANITLADILAR


MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu’nun önceki gün yaptığı basın toplantısında yaptığı açıklamalar ve iddialar ile ilgili Ak Parti Grup sözcüsü Şenay Sakal açıklama yaptı. Püsküllü meclis toplantı salonunda MHP Meclis Üyesi Ahmet Ay ile yaşanan diyaloğa da açıklık getirdi.

Ak Parti İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu kısa bir konuşma yapmasının ardından Belediye Başkanı İrfan Püsküllü Meclis toplantısında yaşananlarla ilgili konuya açıklık getirdi.

Başkan Püsküllü Yaşananlarla ilgili olarak ‘’  Çarşamba günü meclisimizde yaşanan olaydan dolayı MHP İlçe Başkanımız basın toplantısı yaparak gerekli iddialarda bulunmuştur. Sizlerde eğer meclisi takip ettiyseniz hiçbir arkadaşımıza terbiyesiz lafını kullanmadık. Zaten o kelimeyi kullanmak bizim terbiyemizde almaz. Orada biz sadece şunu söylemek istedik kendisine ki, kendisinin bu alkışlamadan sonra ve konuşmaya başladıktan sonra dedik ki,  partisi bulunduğunuz Milliyetçi hareket partisine ve şu anda yanınızda oturduğunuz grup sözcüsüne karşı yapmış olduğunuz bir terbiyesizliktir, diye söyledik, yani biz Ahmet arkadaşımıza kalkıp bizim meclisimizdir. MHP’nin seçmeninden almış olduğu oy ile meclisimize oturmuştur. Kendisine karşı herhangi bir telaffuzda bulunulmamıştır. Sadece yapmış olduğu olayın partisine, hem partisinin grup sözcüsüne yapmış olduğu belki bir terbiyesizlikte değil, ama bir saygısızlıktır, biz bunu böyle adlediyoruz.

Bizim kesinlikle meclisimizde özellikle son zamanlarda çalışma sisteminde oturuş düzeninde problemler olabilir, masanın etrafında toplanılıyor, biraz meclis havasından dışarı çıkıyor dedik, hızlı bir şekilde değişiklik yapalım dedik, güzel bir oturma düzeni yapıldı, meclise biraz daha ciddiyet getirildi. Yani en azından karşılıklı laf atmaları önleriz, arkadaşlarımız söz alsın çıksın orda gerekli şeylerini anlatsın, Bizim bütün gayemiz Hendek halkına, Hendekli hemşerilerimize en güzel hizmeti sunabilmektir. Başka bir gayemizde yoktur, biz bu olayın şovunda efendim gösterişinde falan değiliz’’ şeklinde konuştu.

Ak Parti Grup sözcüsü Şenay Sakal yaptığı açıklamada “Öncelikle Hendek Belediyesi MHP Meclis Üyesi Ahmet AY’ın iddiası ve iddiasını sahiplenip gerekli araştırmayı yapmadan beni ve diğer meclis üyesi arkadaşlarımı şaibe ve zan altında bırakacak söylem ve iddialarda bulunan MHP İlçe Başkanı kardeşimizi kendi kurmayları da kendisini eksik bilgilendirmişlerdir.

Konuya bahsi geçen toplu konut yapılacak alanın toplam ölçüsü iddia edildiği gibi 250.000 m2 değil, 179.310 m2 dir.

Bu alanın 45.819 m2 si beş adet tapudan oluşup özel mülkiyettir. Bu mülkiyetlerdeki 3 nolu parsel 1997 yılında, 4 nolu parsel 2006 yılında, 5 nolu parsel 2014 yılında işlem görmüştür. Bu parsellerin hiç biri meclis üyeleriyle ilgili değildir. Yine yapılan araştırmalarımızda akrabalık bağları tespit edilememiştir.

346 nolu parsel 2001 yılında, 247 nolu parsel 2014 yılında varislere intikal ettirilmiştir. 133.491 m2 si ise 30.07.2012 tarihi ile 25.11.2014 tarihleri arasına Belediye tarafından Belediye Komisyonunca verilen yetki ile satın alma gerçekleşmiştir.

İstendiği takdirde elimdeki tüm belgelerin bütün Meclis Üyelerine verilmek üzere hazırda mevcuttur.

Temmuz ayı 2017 Belediye Meclis Toplantısında Avukat Ahmet AY’ın iddialarının kamuoyunda haber olması sebebiyle konu ile ilgili bir basın açıklaması yaptım. Sonrasında MHP İlçe Başkanı Turgut BABAOĞLU kardeşimizin yaptığı basın toplantısında parsellerin rant sağlamak amacı ile Meclis Üyelerince satın alındığını iddia ettiği belgeleri komu oyuna açıklamadığı sürece bunun iddiadan ileriye gidemeyeceği kesindir.

Oysa şahsım basın açıklamamda MHP’nin iddialarının sözlerde kalmaması belgelerin ortaya koyulmasını rica etmiştim. Turgut BABAOĞLU kardeşim siz ve Meclis Üyesi arkadaşlarımızın hangi belgeleri inceleyip de bu açıklamayı yaptığınızı anlamış değilim. Çünkü Belediye ve Tapu Dairesindeki belgeleri incelediğimde sizi gaflete, delalete, hatta ve hatta iftiraya yönelten bir açıklama oldu.

Benim elimdeki belgeleri sizin Meclis Üyelerinizin de talep etmesi halinde Belediyeden bu belgeleri alma hakları vardır. Yine asılsız olduğunu düşündüğüm tehdit edilerek satın alınması yapıldığını iddia ettiğiniz parsel sahiplerinden kaçının savcılığa suç duyurusunda bulunduğu ve de açılan davaların sayısı ile komu oyunu ve bizleri bilgilendirmenizi ivedilikle beklemekteyiz.

Siyasi gelecek kaygısı ile bizlerin birbirimize “çamur at izi kalsın” mantığı ile eleştirmek yerine toplum menfaatlerindeki tüm eylemlerde ben ve Meclis Üyesi arkadaşlarımla taraf olmaya her zaman varız. Sonuç olarak şimdi sıra sizde iddialarınızın belgeleri ile ispatlamak önemle ihtiyaç olmuştur” ifadeleri yer aldı.

Açıklamaların ardından basın toplantısı sona erdi.



Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2017, 14:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184