Baykal Aday Adaylığı Başvurusunu Yaptı

Avukat Hasan Serdar Baykal, Hendek Belediye Başkanlığı için Aday Adaylığı başvurusunu yaptı.

Baykal Aday Adaylığı Başvurusunu Yaptı



Hendekli Avukat Hasan Serdar Baykal, Hendek Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu Ak Parti Hendek İlçe Teşkilatına teslim etti.

Baykal’a Aday Adaylığı başvurusu esnasında Eşi Elif Baykal, Meslektaşları Betül Bedir, Murat Avcı, Dostları ve Partililer yanlız bırakmadı.

Adaylık açıklaması öncesinde Basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya gelen Baykal, kendisi ve projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2019 Mart ayına kadar Belediyeciliğin adını Gönül Belediyecilik olarak açıkladı. 2019 seçimlerine heyecanla, yeni bir ruhla girmemiz gerektiğini ve gücümüzü tevazudan almamız gerektiğini söylediler. Bu kriterler doğrultusunda Belediye başkanlarımız ile ortak hareket eden, şehre yön veren, değerler katacak kişilerin olması gerektiğini belirttiler.

Ben bu vasıflara sahip olduğumu, birlikte hareket edeceğim arkadaşlarında aynı vasıfları taşıdığına düşünüyorum. Genel merkezimiz olmaması gereken hususları dile getirdiler. Parsel ve plan bazlı tadilatların olmaması gerektiği, dedikodulara sebebiyet verdiğinden dolayı bu tür işlerden uzak olunması gerektiği vurgulandı. Bu hususları gerçekleştireceğiz inşallah. Eğer aday olduğumuz takdirde, kendi adıma Hendek Belediyesi ile ticari hiçbir ilişki kurmayacağıma garanti veriyor taahhüt ediyorum.

Bire Belediye başkanı Belediye ile ilgili ticari bir faaliyet yapmaması, Belediyeye Mal satışı vermemesi gerektiğini düşünüyorum. Allah izin verirse bizim dönemimizde bu tür şey olmayacak. Belediye olarak yapılacak olan ihaleleri Belediyenin İnternet sayfasından canlı olarak yayınlayacağız. Göreve geldiğim günden itibaren şahsım ve ailemin mal varlığı bildirimin yapacağım. Bunu düzenli olarak sürekli tekrarlayacağım. Bununla kalmayıp. Edindiğim malların ne şekilde ve nasıl edinildiğini de açıklayacağım. Benim dışımda olan diğer aday adayı arkadaşlarımın da bu fikirde olduğunu düşünüyorum.

İşim Belediye Başkanlığı olacak. Farklı alanlarda enerjimi farklı yere harcamayacağım. Bana ulaşamama problemini hiç kimse yaşamayacak. Sürekli vatandaşın yanında olmaya çalışacağım. Özellikle Belediye Başkan yardımcılarımızı yetkilerle donatmak istiyorum. Bana ulaşamayıp, benden imza almak için günlerce ve saatlerce vakit ayırmasına gerek kalmaması gerektiğini, basit bir ihtiyaç ve basit bir hizmet için sadece Belediye Başkanının onayının beklenmemesi gerektiğine inanıyorum. Böylelikle Belediye Başkanı Vatandaşla birlikte olup onların problemlerini dinlemeye daha fazla vakit ayırabilecek.

Yapacağımız her hizmette anket yaparak vatandaşlarımızın fikirlerini alacağız. Çoğulcu demokrasiyi ve katılımcılığı sağlayacağız. Hizmetlerin kalitesinde ve sürdürülmesinde ben hesap vereceğim. Hesap vereceğim yerde Partim ve bana oy veren veya vermeyen vatandaşlar olacak. Ancak bunları yerine getirirken de birlikte çalıştığım arkadaşlarda bana hesap vermek zorunda olduklarının bilince olmalarını sağlayacağım.

2014 seçimlerinde partimiz Hendek’te % 51 oranında oy aldı. Bizi bu yola çıkaran husus. Bu yakalanan oy oranının biraz daha üzerine çıkacağımız düşüncesidir. Ben şahsım ve diğer arkadaşlarında şahsi oylarının çok fazla olmadığı düşüncesindeyim. Bizim Parti olarak oyumuz Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın oyudur. Burada kişilerin getirdiği bir oy yok, kaybettirmediği oy olduğunu düşünüyorum. Recep Tayyip Erdoğan’ın Hendek’te oyunu hangi aday daha az kaçırırsa, daha çok kollarsa burada ipi göğüsleyecek olan o olacaktır. Ben 2014 seçimlerinden daha iyi bir sonuca imza atabileceğimizi düşünüyorum. Bu sebeple bu yola çıktık.

Allah hakkımızda hayırlısını nasip eylesin, Allah utandırmasın ve bizleri mahcup etmesin diyerek sözlerini sonlandırdı.

Konuşmasının ardından Projeleri ile ilgili özet bilgilendirmelerde bulunan Baykal, basın mensuplarının sorularını yanıtlamasının ardından kendisini yalnız bırakmayan grup ile birlikte daha sonra Ak Parti Hendek İlçe Teşkilatına geçerek Aday Adaylığı başvurusunu Ak Parti Hendek İlçe Teşkilat Başkan Vekili Fatih Tazim’e teslim etti.

Aday Adaylığı başvuru evraklarını teslim alan Tazim, Ak Parti olarak Aday Adaylığı başvurularının sayılarının çok olması Partimize olan teveccühün göstergesidir. Bizler Ak Parti Teşkilatları olarak Aday Adaylığı süreci sonrasında Aday gösterilecek olan kim olursa onun etrafında çalışmaya ve Partimize destek sağlamaya devam edeceğiz diyerek hayırlı olması temennilerinde bulunarak Baykal’a başarılar diledi.


Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2018, 13:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184