Baykal Gündemi Değerlendirdi-1

Hendekli Gazeteciler, Ak Parti Hendek İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal ile bir araya geldi.

Baykal Gündemi Değerlendirdi-1


Gazetecilerle sohbet eden Başkan Baykal, İlçenin sorunlarıyla ilgili sorulara cevap verdi.

Soru: Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun çalışmalarından İlçe Başkanı olarak değil, bir vatandaş olarak memnun musunuz?

Hasan Serdar Baykal: Evet! Şimdi yeni kurulmuş bir ekip var. Belediye de yeni bir başkan var ve yeni bir ekip kuruluyor. Yeni geçiş aşamasında eksiklikler olması normal, ama biz iyi niyetli olduklarını düşünüyoruz. Ben Turgut başkanı şahsen tanıdığım için kendisini iyi tanıyorum. İyi niyetli  çalışmaları ortada, zaten toplumla diyalogları çok iyi insanlar kendisini seviyorlar, seçim süreçlerinde de vatandaşın tercihleri ortaya koyulmuş oldu.

Soru: Siz de belediye başkan aday adayı oldunuz. Partiniz sizi göstermeyip, Ali Kemal Sofuyu gösterdi.
Sizin siyasi olarak hedefinize ulaşmak için Turgut babaoğlunun başarısız olmasını istermisiniz?

Hasan Serdar Baykal: Hendek halkı tercihini Turgut başkandan yöne ortaya koydu ve Turgut Babaoğlu seçimi kazandı. Belediye başkanımız 5 yıl boyunca kendisi. Biz bu süreçte Ak Parti olarak Hendek'e hizmet noktasında yapılan her iyi işi destekleyeceğiz. Belediyede  olumlu her şeyi de zaten meclis üyelerimiz destekliyor. Meclis Toplantılarında Hendek için olumlu adım ne olursa olsun biz elimizden geldiğince destek olacağımızı söylüyoruz. Burada amaç siyaset, evet seçim demek bir yarışma demek kazanmak demek ama şu anda o süreç bitti. Seçim zamanı geldiğinde yarış başlar ama şu anda Hendek’e faydalı olma zamanı. Biz kendi iktidarımız kadarıyla Hendek’e fayda sağlayacağız. Belediye Başkanı, belediyesi ve hizmetleriyle fayda sağlamaya çalışacak. Seçim zamanı geldiği zaman yine iki taraf yarışacak. Vatandaş bakacak tekrar değerlendirecek en iyi hizmeti ben kimden alırım, nerden alırım, diyecek ve yine böyle bir yarışma ortaya çıkacak. Biz şu süreç boyunca ne yapmak istiyorlarsa, Hendek’e faydalı işlerde her zaman yanlarında olacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.

Soru: Büyükşehir Belediyesinden Hendek hak ettiği hizmetleri alacak mı?

Hasan Serdar Baykal: Hizmet konusunda eksiklikler var mıdır tabi ki eksiklikler olabilir. Ama şu var Büyükşehir Belediye Başkanımız da yine bir Hendek’li olarak, Hendek damadı olarak hep söylüyor. Fayda neyse onun yanında olalım. Beni arıyor zaman zaman işte başkanım diyor, Turgut başkan bir kaç kamyon asfalt istedi gönderdim. Sizin de bilginiz olsun diyor. Sağolun başkanım diyoruz, teşekkür ederiz diyoruz. Niye o bize fayda sağlıyor. Burada ki eksiklikler gideriliyor Hendek Belediyesi şu ana kadar göreve başladığından beri asfalt çalışması yapmadı. Büyükşehir Belediyesi kendi sorumlu olduğu alanlarda asfalt döküyor. Bize son dönemlerde son 1-2 aydır yoğun şekilde muhtarlardan talep geliyor, eksiklikleri anlatıyorlar. Yani ufak tefek eksikliklerin olması normal. Dediğim gibi olumlu her şeyde biz yanlarındayız, ne yapılması gerekiyorsa nerede destek vermemiz gerekiyorsa vermek istiyoruz, vereceğimizden de kimsenin şüphesi olmasın.

 

Soru: Eksik gördüğünüz neler var?

Hasan Serdar Baykal: Eksik gördüğümüz hususları da dile getiriyoruz. Bence otoparkın olduğu alana bir bina yapılması çok yanlış oldu. Çünkü orası yeşil alan olarak planlandı ve tapusunda da haya yeşil alan olarak tahsisidir diye yazıyor. Oraya inşaat yapılması doğru olmadı. Bu binayı kendilerinin yapmadığını, toplu konut projesini yapacak olan inşaat firmasının yaptığını söylüyorlar. Şimdi ortada bir ihale olmadan Hendek Belediyesi bir firmaya bu inşaatı yaptırıyor. Toplu Konut inşaatını yapacak olan firma yaptı diyorlar. İhale olmadan böyle bir inşaatı vermiş olmaları ihale kanununa aykırı suç işlemiş oluyorlar. İhaleye bir kere fesat karışmış oluyor. Yani bu hususlara dikkat etmiş olmaları lazım, daha önce eleştirdikleri hususlara kendilerini düşmemeleri lazım. Ben bu eleştirileri uyarı amaçlı yapıyorum.

Soru: Biz bu konuyu haber yapacaktık. Sonra Belediye yetkilileriyle görüştük, görüşmemiz sonucunda encümen kararıyla geçiçi bina yapım izni çıktı dendi. Encümen kararına Ak Parti temsilcisinin imza atığını görüyoruz. Siz bu açıklamayı yaparken encümeninizin farklı karar vermesi, olur vermesi sizce doğru mu?

Hasan Serdar Baykal: Burada bir çelişki olduğunu düşünmüyorum. Az önce de dediğim gibi yapılacak olumlu işlerde Ak Parti olarak Hendek Belediyesine faydalı olmaya çalışıyoruz. Encümen Toplantılarında  bilgi verildiği doğrultuda, encümen üyemiz, Hendek için yararlı işlerde Belediyeye yardımcı oluyor.

Soru: Siz ona imza atın diye bir talimat verdiniz mi?

Hasan Serdar Baykal: Hayır! Bizim seçilmiş olan Meclis Üyelerimize ya da Encümen Üyemize, şöyle karar verin böyle karar verin deme gereği duymuyoruz! Meclis Üyelerimiz, yanlışa imza atmaz. Meclis Üyelerimize eksik bilgiler verildiğinde, yanlışa kapılabilirler. Encümen Üyemiz, oranın yeşil alan olduğunu bilmiyor olabilir!

Soru: Size sorabilirdi. Sorsaydı Encümende imza atmaya bilirdi. Neden size sormadı?

Hasan Serdar Baykal: Şimdi şöyle bir şey var, yeşil alan olduğunu ben düşünüyorum. Gidip oraya kazıklarını çaktırmadım. Kadastrodan memur getirttirip o alanın ne kadarı yeşil alanda ne kadarı değil görebiliriz, ama bunuda ben kendime yakıştıramıyorum. Buna Belediyenin biraz daha dikkat etmesi lazım.

Soru: Belediyeden geçici bina izni açıklaması yapıldı. Sizce bu bina yeşil alana mı yapıldı?

Hasan Serdar Baykal: Geçici bina yeşil alanın dışında ise açıklasınlar. Burası kesinlikle yeşil alanın dışında desinler, ölçümünü yaptırsınlar, ortaya konulur ha buda olur geçici oldu benim meclis üyemin dediği şu geçici olarak yapıldığı için bende imzaladım çünkü burası Hendeğe hizmet edecek eyvallah geçici ise burası yeşil alan olarak korunacaksa bir problem yok. Büyükşehir Belediye Başkanımız da aynı şeyi söyledi. Ben konuyu ona da sordum, kendileri bana, yeşil alan olarak kalıp, korunacaksa hiçbir sıkıntı yok dedi.

Soru: Belediye bu Binanın maliyeti ile ilgili (141 milyar maliyet) var diye açıklama yaptı. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Hasan Serdar Baykal: Ben atılan temeli gördüm. Temeli kazmadılar, kazmamaları zaten geçici olduğunu gösteriyor, ama tavanı da olsa çok fazla demir döşendi. Kasım ayı meclis toplantısında 141 bin maliyetli bu binayı İzmit'li bir firmanın yaptığı açıklanırken, o firmanın toplu konut inşaatını yapacağı söyleniyor. Sen daha sözleşme yapmamışsın, ihale  yapmamışsın, resmi olarak ihaleyi ben ona vereceğim diyorsunuz. Burada bir suç var. Bu bir uyarı, burada bir yanlış var. Bu tarz hatalara düşmemeleri lazım dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2019, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184