Bayraktar Hendek Basını ile Buluştu

CHP Hendek İlçe Başkanı Nihat Bayraktar ve Yönetimi Hendekli Gazeteciler ile bir araya geldi.

Bayraktar Hendek Basını ile Buluştu


CHP Hendek İlçe Başkanı Nihat Bayraktar ve Yönetimi, Hendekli Gazeteciler ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Moss Kafe ve Restoranda düzenlenen programa CHP Hendek İlçe Başkanı Nihat Bayraktar, CHP Hendek Kadın Kolları Başkanı Emine Yazıcıtunç ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

CHP Hendek İlçe Başkanı Nihat Bayraktar, kahvaltının ardından Hendekli Gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Soru; Ak Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’u istifaya davet etti, bununla ilgili düşüncelerinizi öğrenebilirmiyiz?

Ben genelde Yerel Siyaset yapmaktan yanayım, Ülke Siyasetine karışmak istemiyorum ama bu sorunuza cevap vermek istiyorum. Biz hep şunu söylüyoruz, Partili Cumhurbaşkanı olduğu müddetçe bu sorunlar hep çıkacaktır. Orada yapılan hakaretleri hiçbir şekilde kimse tasvip etmez ama Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı hakaretleri, Genel Başkanımıza söylediklerini düşünürseniz aynısını Engin Özkoç yaptı. Cumhurbaşkanımızın söyledikleri dikkate alınmıyor ama Engin Özkoç’un söylediklerine anında tepki veriliyor. Bunlar doğru şeyler değil. Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bir dönemde, kardeşliğe ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde hep birlikte hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Siyasette bunlar oluyor. Daha dün diğer Siyasi Parti Genel Başkanları Sayın Cumhurbaşkanlarımıza ne hakaretler yaptı ama bugün bir araya geldiler, bir arada Siyaset yapabiliyorlar, yarın beki de başka şeyler de olabilir. O yüzden kimse kimseyi kırmasın özellikle bizler birbirimize düşmememiz lazım Vatandaşlar olarak. Birlik içerisinde, beraberlik içerisinde Ülkemizin huzuru için bir arada olmamız gerektiğini düşünüyor, herkesi sağ duyulu olmaya davet ediyorum.

Soru; Belediye hizmetleri konusunda ne düşünüyorsunuz?

Belediye Hizmetleri konusunda belli çalışmalarımız var. Öncelikle Sayın Belediye Başkanımız Turgut Babaoğlu’nun söylediklerini dikkate alarak yapmak istedikleri projeler vardı, yapılıp yapılmadığına bakıyoruz. Ona belli bir zaman vermek gerektiğini düşünüyoruz. Ama belli programları vardı, 100 günlük programları vardı, bunun içerisinde satılan çiçekler karşılığında engellilere araç alınması ile ilgili bir projesi vardı bu daha alınmadı, bununla ilgili sorularımız olacak. En son yapılan, kamuoyunda da tepki çeken köprü üstü Restoran vardı.  Bunun yıkımı ilgili bayağı bir tepkiler oldu. Bununla ilgili hazır yapılmış bir şey. Ruhsatsız binalara biz hep karşıyız, olmasını da istemiyoruz ama yapılan bir şeyin de yıkılıp ziyan olmasın da istemiyoruz. Bununla ilgili Hendek'te birçok ruhsatsız binalar var, Belediyenin kendisine mahsus Uludere Düğün Salonu ve Restoran var, Bayraktepe var, Cafe ve Restoranlar var, Şehitlik var. Bunlar da bu şekilde yıkılacak mı bunlar da çok önemli. Bunların hepsini bir metin halinde hazırlayarak sizlere takdim edeceğiz.

Soru; Hendek’in en önemli sorunları nedir?

Hendek’in en önemli sorunlardan bir tanesi Hastanemiz ile ilgili sıkıntılar. Bununla ilgili de çalışmalar yapıyoruz ama buradaki sıkıntıların sadece iktidar eliyle halledileceğini düşünmüyoruz. Tüm Siyasi Partilerin bir araya gelerek, ortak hareket ederek, tüm Milletvekillerimizi ya da Siyasi liderleri harekete geçerek buna çözüm bulacağımızı düşünüyorum. Bunun için de girişimlerde bulunacağız ilerleyen safhalarda. Nitelikli Okullar ile ilgili sıkıntılarımız var, bunlarla ilgili çaba sarf edeceğiz. Trafik sorumuz var, otopark sorunumuz var, bunlarla ilgili çalışmalar yapıldığını duyuyoruz.

Bunlar tek bir Siyasi Partinin yapacağı işler değil, bunlar Hendek’te ki tüm Siyasi Partilerin bir araya gelerek, ortak hareket ederek yapması gereken şeyler. Çünkü hepimiz Hendek'e hizmet etmek için buradayız. Bunları yaparsak çok başarılı olacağımıza inanıyorum.
Soru; 31 Mart’ta bir senesi dolacak Belediyenin, Belediyenin yaptığı hizmetler de eksiklik var mı veya bir sene için yapılan hizmetler sizce yeterli mi?

Bence Belediye Başkanına bir sene yeterli mi demek doğru değil, biraz daha zaman vermek gerektiğini düşünüyorum. Ama yeterli mi sorusuna ise daha çok eksik. Yapması gereken büyük projelere zaten hiç başlayamadı, şu ana kadar yapılanlar sadece yap-boz. Belli yerler yıkıldı, örneğin Zeki Cömert Parkı, zaten vardı, yıkıldı yeniden yapılıyor. İşte köprü restoran vardı, yıkıldı. Şu ana kadar yapılanlar tamirat niteliğinde günü geçirmek için yapılan işler diye düşünüyorum.

Soru; Kongreler yapıldı, Yönetimler belirlendi, ne gibi çalışmalar yapmayı düşünüyorsunuz Hendek için?

Kongrelerimiz yeni bitti. Kadın Kollarımızın ve Gençlik Kollarımızın kongreleri yeni yapıldı. Biz öncelikle Partimizdeki birlik beraberliği sağlamak için uğraşıyoruz. Bununla ilgili Mahalle temsilcileri, sandık görevlileri ve Partimizdeki yeni üyeleri attırmak için çalışmalarımız olacak, sonra da sahaya inip tüm insanlarla kucaklaşıp Cumhuriyet Halk Partisi'nin projelerin onları anlatacağız.

Soru; Kent Konseyi ile ilgili Düşünceleriniz nedir? Herhangi bir davet geldi mi? Konseye ne konuda faydalı olacağınızı düşünüyorsunuz?

Şu ana kadar Kent Konseyi için öyle bir davet gelmedi ama gelirse biz de Konseye katılmak istiyoruz. Hendek’e faydamız olacağını düşünüyoruz. Müteahhit olmanın verdiği bilgi ile yapılan yapılaşmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Planlar, projeler doğru değil. Her taraf çarpık yapılaşmalarla doldu. Bunlarla ilgili Hendek’in daha yaşanabilir bir şehir olması için güzel projemiz var, onları da Kent Konseyinde dile getirmek istiyoruz.

Soru; CHP’de taban kayması oldu mu? Bunun zorluklarını yaşıyormusunuz?

Parti olarak böyle bir konu yok ama tabanda böyle kaymalar oluyor. Bu da Halkın tercihidir. Bunu sadece Parti olarak düşünmemek lazım. Seçimlerde artık ittifaklar olmaya başladı. Bu ittifaklarda da mecburen belli Partiler birbiriyle birleşmek zorunda seçimlere alabilmek için. Bizde Genel Merkez’in aldığı bu kararlara uymak zorundayız yoksa bu isteyip istemekle alakalı bir konu değil.

Karşılıklı soru-cevap kısmının ardından Bayraktar, doğru haberlerin, doğru şekilde yapılmasını istiyoruz diyerek Gazetecilerden destek ve yardımcı olmalarını isteyerek katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2020, 20:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184