CHP HENDEK’TE AZAK BAŞKAN OLDU

CHP Hendek İlçe Olağan Kongresinde tek liste ile seçime giren Rayhan Azak tekrar başkan oldu.

CHP HENDEK’TE AZAK BAŞKAN OLDU


Hendek Ticaret Merkezi Konferans salonunda gerçekleşen CHP Hendek İlçe Teşkilatı Olağan Kongresine CHP İl Başkanı Ayça Taşkent,  İl Yönetimi, CHP İlçe Başkanı Reyhan Azak, Yönetimi, Kadın Kolları Başkanı Nevin Şeşen Kuru, Gençlik Kolları,  İlçe Başkanları, Esnaf Odası Başkanı Mehmet Demirel, Berberler Odası Başkanı Vahdet Çilek, STK temsilcileri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından divan teşekkülü oluşturuldu.

Divan Başkanı Azmi Eraslan olurken Divan katipleri Beyhan Balcı ve Şükran Gökpınar oldu.

Gündem maddelerine geçilerek faaliyet raporları okundu.


Olağan Kongrede eski İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Adayı olan Selami Karakadı konuşma yaparak değerlendirmelerde bulundu. “  Hendek’te gerçekleşen yerel seçimler bizim için tam bir hezimet. Ortada ciddi bir başarısızlık var. Bu başarısızlığın bir sürü nedeni olabilir. Ancak aday olarak ve öncesinde ilçe başkanı olarak birinci dereceden sorumlu benim. Diğer nedenlerle ilgili zaten herkes kendine göre bir fikir sahibidir.Şöyle ki biz CHP olarak Türkiye’nin ana muhalefet partisimiyiz ? Yoksa diğer partilerin sıkıştıklarında destek kıtasımıyız ? 2004-2009 ve 2014 Belediye seçimlerinde Hendek’te CHP seçmeni MHP’ye açık ve güçlü destek vermiş. Gerekçe ne, niçin, kendimize güvenmiyoruz. Ana muhalefet partisi olmamıza rağmen 3. Partiyi daha şanslı görüyoruz. CHP’ye güvenmek ve desteklemekten başka çaremiz olmamalı. Kongremizin hayırlı olmasını diliyor, hepinize teşekkür ediyorum “ dedi.

 

CHP Hendek İlçe Olağan Kongresinde İlçe  Başkanı Reyhan Azak haziruna seslenerek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Azak “ Kongremizi her geçen gün daha otoriter bir yönetim anlayışıyla ülkemizi sonu belirsiz maceralara sürüklemek isteyen iktidarın baskılarının üst seviyeye çıktığı bugünlerde yapıyoruz. Demokrasi diyorlar, demokrasiyi askıya aldılar. Muhalefete tahammül edemiyorlar. Tartışma kültürleri yok. Çünkü onlarda biat kültürü var. Gün, dostluk, barış, sevgi ve dayanışma günüdür. Gün CHP’yi iktidara taşıyacak yolda omuz omuza birlik olma, dayanışma günüdür. Halkımızın sorunları ile yakından ilgilenerek, sorunların çözümünde çare üreterek, insan ve emek odaklı bir hayatı paylaşma günüdür. Hep birlikte iktidar yürüyüşü başlatma günüdür”

Hendek’te ki sorunlara da değinen Azak “  13 yıllık AKP iktidarında Hendek Eğitimde 16 ilçe arasında en son sıradadır. Hendek’ten öğrenciler ortaokul ve lise eğitimi için Gümüşova ve Akyazı gibi ilçelere gitmektedir. Devlet hastanesi açılışı yılan hikayesine döndü. Çiftçiler tamamen piyasa koşullarına terk edildi. Kentsel dönüşüm Projesi haksız ve hukuksuz şekilde hak sahipleri mağdur edilmiştir. Köyler mahalleye dönüştürülerek buralarda yaşayanların hakları gasp edildi. Ova köylerinde ki su baskınlarının önlenmesi için hala tedbirler alınmadı. 18. Madde uygulaması nedeniyle haksızlığa uğrayanların sorunları ortada bırakıldı. 1999 depreminden bugüne depreme karşı bir tedbir alınmadı. 2. OSB’de keyfi işten çıkarmalar ve sendika üyesi işçilere baskılar artmıştır. Tüm bu sorunların çözümü için CHP’yi iktidara taşımaya, bu uğurda zorlu ama onurlu bir mücadeleye çağırıyorum diyerek Kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele ve dayanışma günü nedeniyle Kadınlara yönelik şiddeti kınıyorum “ ifadeleri ile kongrenin hayırlı olması temennilerinde bulundu.

Gündem maddelerin ardından seçime geçildi.

148 delegenin bulunduğu, tek liste ile seçime giren Reyhan Azak Başkanlığa seçildi.

CHP Hendek İlçe Teşkilatı, Olağan Kongre sonu misafirlere ikramlarda bulundu.

CHP Hendek İlçe Başkanı Reyhan Azak olurken

Yönetim kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluştu.

Yücel Atik, Tülin Aydınlar, Hasan Basri Bertan, Hikmet Diler, Güler Erdemli, Kadem Işık, Fatih Enes İlkay, Murat Kandaz, Mehmet Kara, Selami Karakadı, Cevat Kuş, Bahattin Tekgül, Hüsnü Ulusoy, İbrahim Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2015, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184