Faruk Özlü, Hendek Belediyesini ziyaret etti

Bir dizi programlara katılmak üzere Sakarya’ya gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Hendek Belediyesini ziyaret etti.

Faruk Özlü, Hendek Belediyesini ziyaret etti


Bakan Özlü’yü  Karşılamada Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Hendek Belediye Başkanı, İrfan Püsküllü, Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Ak Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Büyük Şehir Belediyesi Başkan Vekili Şenay Sakal,  Ak Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Ak Parti gençlik kolları Başkanı Fadıl Fide Daire Amirleri, sivil toplum Örgütü temsilcileri hazır bulundu.

Hendek Belediyesi Makam odasında Bakan Özlü’ye bilgi veren İrfan Püsküllü’’ Organize sanayi bölgemiz Türkiye’de İlk Dünyada ileri teknoloji üreten ihracatı çok yüksek olan fabrikalarımız var,  bir Çamsan, bir Daikin firmaları, DONGHEE yedek parça özellikle dünya liderliğine oynayan fabrikalar mevcut. Şu anda genişlemesi ile alakalı bir müracatları olmuştur, bakanlığımızda büyük bir ihtimalle dosyaları gelmiştir. Biz Kendilerine bu konuda her türlü desteği sağlıyoruz. Biz kendilerine şunu söylüyoruz. Biz belediye olarak imkanlarımız greyder’dir, dozer’di, iş makinasıydı, ama maddi olarak çok katkımız olmaz. Ama bilinki biz sizlerin her zaman yanınızdayız ‘’şeklinde konuştu.

Bakan Faruk Özlü yapmış olduğu değerlendirmede’’ Seçim münasebeti ile ilçenize geldim ben ayrıca seçimden sonra geleceğim bunu saymıyoruz, secim sebebi ile destek olmak istedim. Türkiye’de bizim bakanlığımızın onay, sicil verdiği 311 OSB var şunu sizle paylaşmak isterim. Başlangıçtan 2002 yılına kadar 60 lar da başladı, 2002 yılına kadar yılda 2 OSB kuruluyordu, 2002 den 2018 yılına kadar yılda 8 OSB kuruluyor. Yani Ak Partiden önce 2 OSB Ak Partiden sonra 8 OSB kuruyoruz. Verdiğimiz sicillere bakarak bunu söylüyoruz yani bu 4 katı demektir. Yaklaşık 1milyon800 çalışan var, Türkiye’deki 311 OSB’de bunun bir kısmı tam kapasite faaliyettedir bir kısmı kurulma aşamasında. Önümüzdeki dönemde 5 yıl 2023’e kadar Türkiye’de 50 yeni OSB yapacağız ve yaklaşık bir Milyon İstihdam oluşturmayı hedefliyoruz’’ açıklamalarında bulundu.

Bakan Özlünün açıklamaları sonrası Hendek belediyesinde basına kapalı akabinde Bakan Özlü ilçemizden ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2018, 05:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184