GÜNGÖR; ÇOK ÇALIŞMAK LAZIM

MHP Milletvekili Aday Adayı Hızır Çağrı Güngör Sakarya ve Aday Adaylığına dair konuştu.

GÜNGÖR; ÇOK ÇALIŞMAK LAZIM


Güngör şehirde yapılması gerekenlere vurgu yaparak, Ankara’da şehrim için çalışmak istiyorum. Bu kent için herkesin, hepimizin çok çalışması lazım dedi.

Neden aday adayı olduğunuz şeklinde ki soru size en çok sorulan sorulardan birisidir. Gençsiniz ve mesleğinizde iyi bir konumunuz var. Siyaset nereden çıktı?

Birey olarak şehirde ki birçok insana göre işlerini düzene koymuş, işi gücü olan biriyim. Sadece kendimi düşünsem siyaset sahnesinde yer almazdım. Hep söylediğim gibi bizim şehrimize, ülkemize karşı sorumluluklarımız var. Bu şehir için söyleyecek sözümüz ve hayallerimiz var. Siyasete soyunmamda ki en önemli etkenlerden birisi Sakarya’ya ve ülkeme karşı duyduğum sorumluluk. Gelecek nesillere güzel bir şehir, güzel bir ülke bırakmak. Saymaya kalkarsak birçok nedenim olduğunu göreceksiniz. Kendimle ilgili değil de şehrimle ilgili sorulara, sorunlara çözüm bulmak için yola çıktığımı söyleyebilirim.

CHP’de AK Parti’de sizin partinizin her şeyden kaçan bir tutum izlediğini empoze etmeye çalışıyor. Sayın Güngör, seçmene ne söyleyerek oy isteyeceksiniz?

7 Haziran sonrasında yaşanan süreçte söylendiğinin aksine dik duruş sergileyen bir tutum içerisinde olduk. Samimi olan ve vatanını seven her birey, partimizin sunduğu teklifi kabul eder. Günlük siyasi kazanımlar ve popülist sloganlar üretmek için yürütülen sürecin sorumlusu partimiz değil, süreci yönetenlerdir.

Sizin için şehrin öncelikleri nelerdir. Sanayi, tarım, turizm ve eğitim. Neler yapılmalı bu konuda…

Saydıklarınızın hepsi, şehrimizin öncelikli başlıkları olmalı. Doğru şehir planlaması yapılarak, belirli bölgelerinde tarım, sanayi ve turizm organize alanları kurulmalı. Bireylerin tüm ihtiyaçlarının karşılanabileceği yaşam alanları oluşturulmalı. Eğitim seviyesi tüm şehirlerde yükseltilmeli. Yaz dönemleri, değerlendirilerek eğitim çalışmalarına katılmalı. Kendine güvenen, ifade gücü yüksek, girişimci nesiller yetiştirilmeli.

Sakaryalının oylarıyla Ankara’ya gidenlerden beklentilerimiz çok yüksek. Sizden de aday gösterilip seçilmeniz durumunda ciddi adımlar bekliyoruz. Bir vekil şehrini en iyi nasıl temsil eder mecliste?

İyi bir vekil mecliste olduğunda fazla şehrinde olmalı, şehrin her köşesine ulaşmalı. Şehrin sorunlarını, insanların yaşadıklarını yerinde görmeli. Seçim zamanından seçim zamanına bölgesinde olan vekilin inandırıcılığı kalmaz. Vekil yaptıklarıyla güven vermeli yapacağını söylediği işler için destek görebilmeli. Sakarya’nın her seçilmişi, Vekil, Belediye Başkanı veya Muhtar. Seçildiği bölgenin insanına hizmet etmekle borçlanıyor. Bu borç ancak çok çalışılarak ödenebilir. Seçimin ardından parti rozetini, bir sonraki seçimi değil şehrinin önceliğini düşünmeli. Ankara ile Sakarya arasında  köprü görevini iyi yapan vekil, kendisine verilen vekâleti başarıyla taşımış olacaktır. Kısaca tarif etmek gerekirse vekil Sakarya’yı yaşayıp Ankara’ya iyi anlatmalı.

1 Kasım seçimlerinde siyasi partilerin hangi vaatleri öne çıkacaktır?

Partimizin seçim beyannamesi kısa zaman sonra çıkacak, yapılan planlamalar resmi olarak ifade edilecektir.  Bu seçimde partilerden ziyade oy verecek vatandaşlarımızın nitelikleri ortaya çıkacak. Ülkesini seven, bölünmez bütünlüğünü düşünenler ile düşünmeyenler ortaya çıkacak. Milletimizin vicdan muhasebesini yapıp, samimiyet ve dürüstlük çerçevesinde oy kullanacağından şüphemiz yok.

Sakarya’da seçim sonucu değişir mi? Ya da değişmesi için neler yapılacak?

Geçtiğimiz seçimde ikinci milletvekilini az bir farkla kaybetmiştik. Bu seçimde çalışmalarımızı genişletip, kendimizi daha iyi anlatarak vatandaşlarımızın teveccühünü kazanıp, temsil sayımızı arttıracağız.

Sakarya’nın geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Aydınlık yarınlar bizimdir. Sadece Güngör ailesinin değil Sakarya’nın Hızır’ı olmak için yola çıkan birisinin şehirle çok güzel projeleri var. Şehrimizin stratejik konumunu, doğru planlama ile avantaja dönüştürülürse sokak jargonu ile bu kent uçar.  Türkiye’nin merkezi olabilecek bir konumdayız. Yapılamayanlara, yanlış yapılanlara rağmen şehir büyümeye, taşrada ki bir kent görüntüsünden çıkmaya çalışıyor. Düşünsenize iyi planlama ile Sakarya nasıl şaha kalkar.

Sayın Güngör Sakarya’nın şu anda en büyük eksiği nedir?

En büyük eksiklik planlama. Şehrin tüm paydaşlarının katılımıyla oluşturulacak yeni organizasyon şeması ile çarpık kentleşmenin, alt yapı eksikliklerinin giderilmesi sağlanmalı, yerli ve yabancı sermayeli şirketlerin yatırım planlarında ilk sırada yer almanın yolları aranmalıdır. İşleri yapmış olmak için değil, doğru olduğu için yapmak fikri tüm zihinlere yerleştirilmelidir. Sakarya’nın fikir devrimine ihtiyacı var. Makamları işgal edenlerin iliklerine kadar vatandaşa hizmet için orada olduklarını hissettirecek bir devrim olmalı. Sakarya bir bütün olarak ele alınıp planlanmalı. En büyük eksiğimiz bence plansızlık ve seçilmişlerin, seçilme nedenlerini unutmaları…

Partiniz sizi aday göstermedi veya nasip olmadı Ankara’ya gidemediniz. Köşenize çekilip oturacak mısınız? Şehirle ilgili söyleyeceğiniz sözünüz ne olacak?

Nasibimde vekil olmak varsa vekil olmam için önce partim listeye yazar. Ardından sandıktan çıkarım. Ama nasip değilse küsüp kenara çekilecek halimiz yok. Listeye giremedik diye kenarda oturursak konuştuklarımızın aksini yapmış oluruz. Ben samimiyetsiz bir insan değilim. Şehrime ve ülkeme karşı olan sorumluluğumu yerine getirmek için her platformda fikir beyan ederim. Siyaset insana hizmet etmek için yapılır düşüncesiyle yola çıktım. Siyasette olmasa da şehrime hizmet için elimden geleni yaparım elbette.


Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2015, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184