HENDEK AK PARTİ TEŞKİLATI TAM KADRO KATILDI

AK Parti Sakarya İl Teşkilatının 67. Danışma Meclisi toplantısı Atatürk Kapalı Spor Salonunda gerçekleşti.

HENDEK AK PARTİ TEŞKİLATI TAM KADRO KATILDI


AK Parti Sakarya İl Teşkilatının 67. Danışma Meclisi toplantısı Atat
ürk Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen  programa  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Sakarya Milletvekilleri Genel Başkan yardımcısı Şaban Dişli , Mustafa İsen, Ali İhsan Yavuz, Recem Uncuoğlu,  Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu,  25. dönem Milletvekili Ali İnci, İlçe Başkanları ,  Belediye başkanları, partililer ve davetliler katıldı. Meclis toplantısına Başbakan Binali Yıldırım telekonferans sistemi ile katıldı.

Ak Parti Hendek İlçe Teşkilatı  İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu ve yönetimi, Kadın Kolları Başkanı Emine Tosun ve yönetimi, Genclik Kolları Başkanı Muhammet Erci ve yönetimi,  Belediye Başkanı İrfan Püsküllü ve Meclis üyeleri, anakademe, kadın koları ve genclik kolları mahalle başkanları ve Hendek ak gönüllüleri  67. İl danışma meclisi toplantısına tam kadro katılım sağladı.

Ali Kemal Sofu toplantıya katılan Hendek Ak Parti Teşkilat görevlilerine ve partililere katılımlarından dolayı salon cıkışında teşekkür etti.


Danışma Meclisi Toplantısından bazı notlar

Açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç  konuşmasında dava şuuruna vurgu yaparak Sakaryarda 17 dil konuşulan bir kültür şehri olduğunu söyledi. Referanduma tüm teşkilatlarımızla hazırız mesajını verdi.

 "Bu anayasayla değişikliğiyle bürokrasi hızlanacak işler hızlanacak"

Başbakan Yıldırım, milletin kendisi tarafından seçilen cumhurbaşkanının ona göre yetki ve sorumluluklar olması gerektiğini aktardı. Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti  "Şu anda cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile cumhurbaşkanının yetkileri değişmiyor, halkın verdiği mevcut anayasadaki yetkileri kullanıyor. Ne değişiyor? Vatandaş doğrudan hükümeti sandıkta seçiyor. Yani önce meclisi seçmiyor. O seçtiği meclisten bir hükümet çıkmıyor. O sandıkta ülkeyi 5 yıllığına yönetecek hükümeti de direkt seçiyor. Esasında olan budur. Burada cumhurbaşkanını icranın başı olarak seçmesi dolayısıyla cumhurbaşkanı da kabinesini oluşturacak, yardımcılarını tayin edecek ve ülkeyi 5 yıllığına yönetecek. Bu anayasayla değişikliğiyle bürokrasi hızlanacak işler hızlanacak, hizmetlerin engellenmesinin önüne geçilecek ve verilen vaatler birer birer gerçekleşecek. Cumhurbaşkanını, bakanları denetlemeyecek' diyenlerin tamamen ya cahilliklerinden ya da kasten bu gerçeği saptırmaya çalıştığını dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti: "Mevcut Anayasada cumhurbaşkanının çok büyük yetkileri var ama hiç sorumluluğu yok. Sadece vatana ihanetten cumhurbaşkanını yüce divana gönderebiliyor. Nasıl gönderiyorsunuz? Meclisteki milletvekillerinin dörtte üçünün yani yüzde 75'inin vereceği kabul oyuyla gönderiliyor. Yeni sistemde ne oluyor? Cumhurbaşkanın da yine aynı yetkiler var ama cumhurbaşkanı, bakanları, yardımcıları herhangi bir suçta yargılanmak üzere suçlanabiliyor ve meclisten yüce divana gönderme oranı da yüzde 66'dır. Daha az güvence daha az suçlama. Hani nerede bunun cumhurbaşkanına sınırsız yetki ve sorumsuzluk? Bu tamamen bir karalamadır. Aynı zamanda seçimlerin 5 yılda bir yapılması Cumhurbaşkanı ve meclisin uzlaşmayla çalışamasının da önünü açıyor. Kriz diye bir şey kalmıyor. Diyelim ki cumhurbaşkanı ülkeyi vaktinden önce seçime götürmek istiyor, bu sefer kendi de seçime gidiyor, mecliste yeniden seçime gidiyor. Eğer meclis seçim kararı alıyorsa kendini de cumhurbaşkanını da seçime götürüyor. Zorunlu bir uzlaşmayı anlaşmayı vara yoka lüzumlu lüzumsuz seçim meselesini ortadan kaldıran çalışan bir sistem geliyor. İstikrar geliyor., güçlü iktidar, güçlü istikrar. İşin özeti budur. Eminim ki bu süre boyunca çalmadık kapı bırakmayacaksınız. Sıkmadık el bırakmayacaksınız. Sandıklara sahip çıkacaksınız, Sakarya'yı Türkiye'de birinci yapacaksınız. Allah sizden razı olsun. Toplantınızın hayırlara vesile olmasını temenni ederek hepinizi muhabbetle selamlıyorum. Sağ olun, var olun." dedi .


 “Sakarya’dan en yüksek oyu bekliyorum”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, “Anayasa değişikliği ile ilgili halk oylaması Türkiye’nin son yüzyılının en büyük projesidir
. İşin ciddiyetini de asla terk etmememiz gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Onun için, yapılacak olan anayasa değişikliği ile ilgili halk oylaması Türkiye’nin son yüzyılının en büyük projesidir. Türkiye’nin istikbali, istikrarı ve istikbali ile ilgili bir karardır. Eğer bu kararı bütün milletimize doğru anlatamazsak, elimize geçen bu fırsatı iyi değerlendiremezsek, gelecek nesillere bunun hesabını veremeyiz.Sakarya’dan, en yüksek noktada oy almalarını bekliyorum. Bu havzadaki illerin içerisinde bakalım birinci kim olacak? Bunun takibini yapacağız ." dedi.






Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2017, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184