İstanbul Sözleşmesi Kırmızı Çizgimizdir

CHP Hendek İlçe Kadın Kollarından “İstanbul Sözleşmesi” basın açıklaması.

İstanbul Sözleşmesi Kırmızı Çizgimizdir


CHP Hendek Kadın Kolları, CHP Merkez Kadın Kolları ile birlikte tüm Türkiye’de İl ve İlçelerde eş zamanlı olarak “İstanbul Sözleşmesi” ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Haklarımız elimizden alınmak isteniyor

CHP Hendek Kadın Kolları Başkanı Emine Yazıcıtunç açıklamasında, “İstanbul Sözleşmesi, kadınlara yönelik, çocuklara yönelik ve Aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin Avrupa Konseyi ile birlikte Uluslararası bir sözleşmedir. 2011 yılında imzalanmış, 2014 yılında da yürürlüğe girmiştir 45 Ülke artı Avrupa birliği ile birlikte. İstanbul'da imzalandığı için de adı İstanbul Sözleşmesi olarak geçmiştir.

Türkiye'de sosyal Devlete ve Adalete su gibi bir ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçmekteyiz. Bugün Ülkemizin her bir köşesi işsizlik, yoksulluk, adaletsizlik ve şiddet ile kaynarken Siyasi İktidar yangına benzin dökecek kadar kontrolünü yitirmiş kararlar almaktadır. Cumhuriyetimizin ilan edildiği tarihten bu yana Kadınlar olarak elde ettiğimiz haklarımız elimizden alınmak isteniyor.

Tek amacımız kadına, çocuklara, Aile içi şiddete karşı önlemlerin alınması ve korunmasıdır. Hiçbir Dine, hiçbir kültüre karşı olmadan tüm Kadınların korunmasını istiyoruz.

Cesaret biziz, azim biziz, ekmek biziz ve mücadele biz Kadınlarız. Ülkemizin onurlu mutlu yarınlara yükseleceği ellerde biz kadınların elleridir” ifadelerine yer verdi.



Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2020, 13:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184