İttifak’ta Koronavirüs Gölgesi

Yapılan paylaşımların amacı ittifaka gölge düşürmek mi?

İttifak’ta Koronavirüs Gölgesi


Ak Parti eski İlçe Başkanı ve son seçimde Belediye Başkan adayı olan Ali Kemal Sofu'nun sosyal medya hesabından koronavirüsle mücadeleyle ilgili yaptığı paylaşımlarda Hendek'e yer vermemesi tepki çekerken, "
Cumhur İttifakı'na gölge mi düşürmek istiyor?", "başka partiden mi aday olacak" sorularının sorumasına neden oldu.

Tüm dünyayı etkisi altına alınan koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge ile Sakarya'nın da aralarında bulunduğu 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta hafta sonu için sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasak kararının ardından Sakarya genelinde tüm kurumlar güne yoğun mesai ile başladı.

Şehrin her yerinde koronavirüsle etkin mücadele kapsamında dezenfekte çalışmalarının yanı sıra sokağa çıkmaları yasaklanan Vatandaşların ihtiyaçları karşılandı, sokağa çıkma yasağındaki organize ve örnek çalışmalar yapıldı fakat Ak Parti eski İlçe Başkanı ve son seçimde Belediye Başkan adayı olan Ali Kemal Sofu, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla tepkilere neden oldu.
Koronavirüsle mücadele kapsamında Belediye başkanlarına teşekkür ederek bir mesaj yazan Sofu, paylaşımında Büyükşehir, Adapazarı, Serdivan, Akyazı ve Kaynarca Belediyelerin çalışmalarına yer verirken, koronavirüsle mücadele eden Hendek Belediyesine paylaşımında yer vermeyen Sofu'nun bu hareketi, 'başka partiden aday olmak için ittifaka gölge mi düşürmek istiyor'? sorusunu beraberinde getirdi.

Sofu’nun bu hareketiyle Hendek Belediyesini üstü örtülü eleştirdiği, sanki hiçbir şey yapmıyormuş algısı oluşturulmak istendiği gerçeği ortaya çıkarken, yapılan hizmetleri bilmeden, görmeden karalama kampanyasına dönüştürmek düpedüz saldırıdır.

Biraz sorguladığımızda Hendek Belediyesi Sakarya Valiliğinden gelen son yazı sonrasında Kaymakamlık koordinesinde çalışmalarına devam ettiği, Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarına tam destek verdiği ve yaptığı hizmetler kayıtları ile birlikte ortadadır.

Evet yapılamayanları hep birlikte eleştirelim ama böylesine zor bir dönemde “fırın paylaşımı”, “biz yazdıktan sonra” gibi kelimeler diğer tabir-i caizse ilkokul çağlarını hatırlatıyor.

Devlet düzeni ve terbiyesi içinde götürülen hassas süreçte nemalanmak, fırsat gözetmek Hendeklilik ruhuna aykırıdır. Hele hele sözümüz meclisten dışarı Hendek adını kullanıp kişisel hesapların bu zor dönemde alet edilmesi kocaman skandaldır.

Sofu’nun paylaşımı tepkilerin çoğalmasına neden olurken Vatandaşlar, Sofu Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ile uğraşıyor bu çok net ifadelerien yer verirken, yaşananlar sonrasında Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun ne yapacağı ve Siyaseten Hendek’te neler değişecek onu da bekliyoruz.

Yaşananların ardından herkesin merak ettiği konu, Ak Parti ve MHP kanadı Cumhur İttifakının Hendek’te kurulamaması konusuna nasıl bir önlem alacağı oldu.


Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2020, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184