KARAKADI “ALİ İNCİ HALKLA DALGA GEÇİYOR”

CHP Hendek Belediye Başkan adayı Selami Karakadı katıldığı radyo programında Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’ye yüklendi.

KARAKADI “ALİ İNCİ HALKLA DALGA GEÇİYOR”



CHP Hendek Belediye Başkan Adayı Selami Karakadı, 89.3 Radyo Net’de Hülya Sürücü ile Detay Programı’na konuk oldu.

Selami Karakadı, canlı yayında Hendek Belediyesi’nin Rasimpaşa Camii inşaatı için müteahhit firmalarından ruhsat alımlarında zorla bağış topladığını öne sürdü ve “Allah’ın evi için zorlamayla para alınır mı?” diye sordu.

CHP Hendek Belediye Başkan adayı Selami Karakadı’nın canlı yayında Hendek Belediye başkanı Ali İnci’yi hedef alan çarpıcı açıklamaları ve Rasimpaşa Camii inşaatı ile ilgili iddiaları;

Şirket borcunu Devlet sırrı gibi saklıyorlar

Hendek Belediyesi’nin bilinen borcu 24 milyon Lira. Tam bir rant aktarma aracı olan belediyenin kuruluşu HİMPAŞ adlı şirketin borcunun da 10 milyon lira olduğu tahmin ediliyor.

Kesin borç miktarı tam bir Devlet sırrı gibi saklanıyor. Hendek’in geleceği ipotek altında. Belediyenin bütçesine bakarsanız gerçek geliri 15 milyon. Bu borcu bitirmek 3.5 veya 4 yıl sürer.

Seçmen borcun bitmesini istiyorsa CHP’ye oy vermeli. Sayın Başkan Bayraktepe’yi bu borçların teminatı gösteriyor. Orası yapsa yapsa 1 milyon eder. Bu halkla resmen alay etmek demek. Kamunun parası yağma edilmesin, akıllıca kullanılsın diye seçmen CHP’ye oy vermeli.
Bu kadar borç varken siz göreve gelirseniz bu borçları nasıl sileceksiniz? sorusunu cevaplandıran Selami Karakadı, 
Bu iş böyle devam ederse borç daha da yükselecek. Önce zarardan dönelim de gerisini düşünürüz.

Çözümler aklımızda var ve bunu bilerek bu işe talip olduk dedi.

CHP’nin hedefi %40 veya %45 oy

Bir soru üzerine seçimlerde CHP’nin oy hedefinin %40 veya %45 olduğunu söyleyen Karakadı, Hendek halkı önce kendilerine yakın olmamızı istiyor, şeffaf ve açık olun diyor.

Adil olmamızı, kısacası adalet istiyor. Gelirlerimizi gasp etmeyin diyor. Mallarımızı, topraklarımızı haberimiz olmadan başkalarına tapulandırmayın diyor. Kısacası adam yerine konulmak istiyor.

Ben buradan Hendek halkına şeffaf ve adil bir belediye başkanı olacağımın sözünü veriyorum şeklinde konuştu.

Milletvekilliği hedefimde yok

Seçilemezseniz gelecek dönemde yine aday olur musunuz? sorusuna, Allah güç verirse siyasi hayatım devam edecek şeklinde yanıt veren Karakadı, Hedefinizde milletvekilliği var mı? sorusuna ise, Ben Hendek halkına yararlı olmak istiyorum. Milletvekilliği hedefimde yok dedi.

Radyo programında Mevcut başkan Ali İnci başarılı mı? sorusunu yanıtlayan Selami Karakadı, İnci’ye yüklendi ve şunları söyledi;

Hep bana, hep bana

Sayın İnci 3 dönemdir Belediye Başkanı. İlk dönem başarılı hizmetleri vardı, halka verdi, ikinci dönem sana-bana yaptı, üçüncü dönem ise hep bana-hep bana yaptı.

Espri yapıyorum ama görünen köy de böyle maalesef. Ali İnci gösterişli ve bol betonlu yapılar yapıyor. Malum beton şirketi var. Müteahhitliği de seviyor. Elimde bir gazete var. Sanayi Gazetesindeki manşet haber dikkat çekici.

Haberde çöplerin toplanmasıyla gelişmeler ve bazı  tehditler yeralıyor. Hendek’te bunun bir çok örneği var. Ali İnci kime göre ve ne kadar başarılı onun takdirini halka bırakıyorum.

Camii inşaatına zorla bağış iddiası

Ali İnci’nin eksiklerini biliyoruz. Hendek’te en büyük eksik adalet duygusunun olmaması. Biz de onu geri getireceğiz diyen CHP adayı Karakadı, yüzyıllara hitap edecek mabed olarak adlandırılan ve Hendek Belediyesince devam eden Rasimpaşa Camii çalışmalarını değerlendirirken, cami için müteahhit firmalarından ruhsat alımlarında zorla bağış toplandığını öne sürdü.

Karakadı, İnşaat halinde iken dahi kubbesi çöken bir camiden sözediyorsunuz. O cami inşaatı için Hendek’te inşaat ruhsatlarından zorla bağış alındığını biliyor musunuz? Allah’ın evi zorla yaptırılır mı? şeklinde konuştu.

Eğitim vakfı sözü

Bir soru üzerine Hendek Belediyesi’nin eğitim yatırımlarında geri kaldığını iddia eden Selami Karakadı, Başkan İnci Hendek eğitim şehri olacak diyor, 15 senedir eğitimin gelişmesi adına ne yaptı?

Sayın başkan beden eğitimi öğretmeni. Hendek öğrenci yerleştirme sınavına göre Sakarya’da son sıralarda. Öğrenciler Adapazarı’na taşınıyor.

Hendek’in eğitimde gelişmesi lazım. Bir vakıf kuracağız. Her yaştan insan için eğitim programları düzenleyeceğiz dedi.

Hayali Stadla işimiz yok

Hendek karate sporunda önemli başarılara imza attı. Aklınızdan Hendek’e hangi spor yatırımları geçiyor sorusunu yanıtlayan KarakadıGüreş ve karate mevcut başkan Ali İnci’nin ilgi duyduğu alanlar.

Oysa ki bir belediye başkanı tüm spor dallarıyla ilgilenmeli ve destek vermeli. Sporcular küçük desteklerle ayakta durmaya çalışıyor. Seçilirsek spora ve sporcuya destek sözü veriyoruz. Hendek’te gençler için spor yapacak alanlar yok.

Belediye sitesini açın Ali İnci 35 bin kişilik stad yapacağız diye duyurular yapıyor. Gerçekçi olmak lazım. Biz 35 bin kişilik hayali stad yapmayacağız şeklinde konuştu.

Hendek hurmasının tanıtımına yönelik yapılan çalışmaları değerlendiren Karakadı, 
Hendek hurmasının tanıtımı  konusundaki çalışmalar güzel ama, bizim daha geniş kapsamlı projemiz var. Tarımsal ve hayvansal ürünler için Belköy Projemiz var. Ekonomik ve sosyal bir proje bu dedi.

Uludere Rekreasyon Projesi için

Bu proje CHP’nin bir önceki dönem başkan adayı Eray Ardıç’ın projesiydi. Bu proje uygulandı ama, yine bol betonlu proje oldu diye konuşan Selami Karakadı, projenin Hendek’i daha da güzelleştirmesi için çaba göstereceklerini anlattı.

18 uygulaması gaddarlık

Canlı yayında Hendek’te vatandaşları sıkıntıya uğratan 18 uygulamasına çözüm bulmaya çalışacaklarını söyleyen CHP adayı Karakadı, Hendek’te İmar Kanunu’nun 18 nci maddesinin gaddarca uygulandığını ve belediyenin halkı birbirine düşürdüğünü öne sürdü.

Göreve gelirse İhtisas Sanayi Siteleri Projesini
devreye sokacaklarını anlatan Selami Karakadı, bu proje ile küçük sanayicilerin bir araya getirileceğini, böylece istihdama katkı sağlayacaklarını anlattı.

Hendek’in dünü ile bugün geldiği noktayı kıyaslayan Karakadı, 
Hendek dün daha küçük ve daha şirindi. Sonraları ise göç aldı. OSB ve üniversitenin Hendek’te olması buna vesile oldu. Nevzat Ercan ile Hendek’in çehresi değişti dedi.

Ali İnci’ye rağmen seçilme şansınız nedir? sorusunu yanıtlayan Karakadı, Buna seçmen karar verecek. Biz kazanmayı hedefledik ve bu doğrultuda çalışıyoruz şeklinde konuştu.

Hülya Sürüc'nün Hendek'te tartışma konusu olan Kentsel Dönüşüm Projesine ilişkin sorusunu yanıtlayan Karakadı, projenin rant projesi olduğunu iddia ederek şunları söyledi;

Rantsal dönüşüm projesi

Kentsel Dönüşüm Projesi’nin rant projesi olduğu konusunda hemfikirim. Bu projenin Kentsel Dönüşümle ilgisi yok.

Tam anlamıyla rantsal dönüşüm projesidir. 3 yerde inşaat devam ediyor. Vatandaşın neredeyse yarısı bu projeye katılmamış, evlerini arsalarını vermek istemiyorlar. Onlara rağmen proje sürüyor. Ne akla hizmetle 7 veya 8 katlı bina yapıyorsunuz? Burda rant yoksa ne var?

Hendek’te OSB’nin gelişimi için çalışmalar yapacaklarını anlatan Selami Karakadı, Sanayiciyi kıskaca almayacağız, üretimin gelişmesine yönelik projeleri hayata geçireceğiz dedi.

Canlı yayında Hendek için düşündükleri projeleri komuoyuna açıklayan Karakadı, bu projeleri şöyle sıraladı;

Mega Park Projesi

Hendek’de Mega Park planlıyoruz. İçinde cafeterya, gezinti alanları, oyun alanları vs olan geniş kapsamlı bir park projemiz var.

Hendek’in ciddi bir trafik ve park sorunu mevcut. Otopark sorunu almış başını gidiyor. Bunu çözeceğiz. Raylı sistem projemiz var. Üniversite sokağının yeniden tasarlanması projemiz var.

Hendek merkezindeki birkaç sokağı  yeniden güzelleştireceğiz. Karagöl’de turistik tesis kuracağız. Kültürel zenginlik adına fındık festivali düzenleyeceğiz. Köylerden ilçeye ulaşım sorununu çözeceğiz. İmar sıkıntılarını yeniden ele alacağız.

Benim malıma ne zaman el konulacak korkusundan vatandaşı kurtaracağız. Belediye harçlarını düşüreceğiz. Merkeze uzak yerlerde küçük semt pazarları kuracağız. Spor alanları açacağız. Köy sosyal evleri kuracağız.

İstifalar kişisel tercih

Yüksel Büyükakten’in CHP İl Başkanlığından istifa etmesini değerlendiren Karakadı, Yüksel hocamı çok severim. Kendisini yıllardır tanırım. İstifa kişisel kararıdır. Yorum yapmak istemiyorum dedi.

Aday belirleme sürecine ilişkin gelen eleştiri ve Raşit Dünya’nın Büyükşehir Belediye başkan adayı gösterilmesine tepki sonucu Geyve’de Ertan İnönü, Taraklı’da Kadir Güneş, merkezde Zeynel Atalay’ın istifalarını değerlendiren Karakadı İstifalar olmasa daha iyi olurdu. İstifa edenlerin tümü sevdiğim insanlar.

Kişisel kararlarıdır ve saygı duyuyorum. Bu tür durumlar her partide olabilir. Ben mücadeleyi tercih eden bir insanım şeklinde konuştu.

Sorumlu davranmasını bilmek gerek

Aday belirleme sürecinde yanlış mı yapıldı? sorusunu yanıtlayan başkan adayı Karakadı, Ecevit Keleş sahalarda çalışan biri, Raşit Dünya ise daha sonra ismi gündeme gelen biri.

Değerlendirmeler de ona göre yapıldı ama, genel merkezin de kriterleri var. Gönlümüzden geçenleri dile getirmenin sırası değil diye düşünüyorum Bazı durumlarda susmasını bilmek gerekir. Sorumlu davranmak lazım dedi.

Raşit Dünya ismi doğru isim miydi? Seçimi Dünya alabilir mi? sorusunu yanıtlayan Karakadı, Bunu, bundan sonraki süreçte performansa bakarak değerlendirmek lazım şeklinde konuştu.

Herkes şapkasını önüne koysun

CHP ve MHP gizli ittifak yaptı iddiasına da değinen Karakadı, Türkiye komplo teorilerinin dile getirildiği bir ülke.

İttifak olmuş mudur bunu bilemeyiz dedi. Hülya Sürücü’nün, İstifalar devam eder mi? sorusunu yanıtlayan Selami Karakadı, Akıllı hareket etmek lazım. Herkes şapkasını önüne koysun şeklinde konuştu.

Oğuzcan Curoğlu’nun il başkanı olmasını da değerlendiren başkan adayı Karakadı, Curoğlu genç, istekli, arzulu ve gelecek vaad eden biri. Başarılı olacağına inanıyorum. Çok gayretli bir insan. Başarılar diliyorum dedi.
Önseçim yapılmalı mıydı? sorusuna Olabilirdi ama bunlar çok önceden planlanmalıydı.

Büyükşehir dışındaki yerler için önseçim düşünülebilirdi yanıtını veren Karakadı, Ak Parti’nin bu saate kadar adaylarını açıklamamasını şu cümlelerle yorumladı; Ak Parti adayının kim olduğu bizim için çok önemli değil. Ak Parti’de kararlar Erdoğan’ın iki dudağı arasında. Sırası geldikçe açıklıyorlar. Biz de bekleyip göreceğiz
.

Okkan ve Mumcu'ya saygı

Gaffar Okkan ve Uğur Mumcu’nun vefatının yıldönümleri dolayısıyla duygu ve düşüncelerini dile getiren Selami Karakadı, Okkan ve Mumcu’yu saygıyla andıklarını ifade ederek, İki aydınlık insan karanlık odaklarca katledildi, bu faili meçhuller mutlaka aydınlatılmalı dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2014, 11:32
YORUM EKLE
YORUMLAR
SENN
SENN - 10 yıl Önce

sayin karakadi başka hendekte sanirim hendekte eyalet üni̇versi̇tesi̇ kuruluyor bu egi̇ti̇mde ne yapti di̇yorr ayni dedeleri̇ gi̇bi̇ i̇şteeeeee

osman hulusi türedi
osman hulusi türedi - 10 yıl Önce

düzeyli ve güven veren bir konuşma tebrikler

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184