MHP İLÇE BAŞKANI BABAOĞLU; KENDİSİNİ GÖREVE DAVET EDİYORUM

MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu basın toplantısı düzenledi.

MHP İLÇE BAŞKANI BABAOĞLU; KENDİSİNİ GÖREVE DAVET EDİYORUM


Babaoğlu’nun düzenlediği basın toplantısına Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri katıldı.

MHP İlçe Teşkilat binasında düzenlenen basın toplantısında MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu eski Milletvekili Ali İnci’nin söylemlerine ve Belediye Başkanının Projeler ile ilgili söylemlerine cevap verdi.

MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu yaptığı açıklamada ilk olarak Meclis Gündemi ile ilgili oluşturulmaya çalışılan algı konusu yer aldı.

18 Mart’ta yapılacak MHP’nin büyük kurultayına partili partisiz tüm Hendek’li hemşerilerimizi davet etiğini belirten Turgut Babaoğlu gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Hendek’in Menfaati Ön Planda

Babaoğlu “2014 seçimlerinden bugüne belediye meclisinde seçmenlerimizin bize verdiği oy nispetinde MHP grubu oluştu. Meclis grubumuz ile birlikte meclis gündemini sürekli birlikte değerlendirip Hendek’in menfaatine olan konularda her zaman destek verdik, İlçeye veya şahıslara zarar verecek ve menfaatlerinin gözetilmediği konularda ise her zaman gündem ile ilgili fikrimiz olumsuz olmuştur. Bunu neden söyledim. Şöyle bir algı var örneğin belediyenin uyguladığı bazı konular ile ilgili mağduriyeti yaşayan vatandaşlarımız biz size boşuna mı oy verdik, bizim haklarımızı neden savunmuyorsunuz, siz bizi orada temsil etmiyormusunuz, neden bizim haklarımız gözetilmiyor ve bir çok konu ile ilgili bize geliyorlar. Bazı yanlış anlamaları ortadan kaldırmak için bunları söylüyorum. Belediyede üç tane yapı var. Belediye başkanının yetki ve sorumlulukları, belediye Meclisi’nin yetki ve sorumlulukları ve diğer yapı ise belediye encümenidir. Genelde vatandaşlarımız belediye meclisi ile belediye encümenini karıştırıyor. Belediye encümeni tarafından alınmış bir kararın bizim de içinde bulunduğumuz belediye meclis üyelerinin almış olduğu bir karar gibi algılanabiliyor. Meclis gündemleri belediyenin internet sitesinde ilan ediliyor. Bizlere de meclis gündeminden Bir hafta önce geliyor. Biz arkadaşlarımızla birlikte bu gündemleri ince eleyip sık dokuyoruz. Bazen arkadaşlar ile birlikte sahaya inerek konuyla ilgili yerinde inceleme yapıyor, gerekli kişilerle görüşüyoruz. Halkımız müsterih olsun. Milliyetçi Hareket Partisinin meclis grubu öncelikle Hendek halkının menfaatlerini ve Belediyemizin Hendek ile ilgili olumlu çalışmalarına Her zaman destek vermiştir. Bundan sonrada vereceğiz. Şahısların memnuniyeti değil Hendek halkının menfaatlerini gözetiyoruz.

Bizi kimlerle ilişkilendiriyorsunuz?

Babaoğlu açıklamasına şu ifadeler ile devam etti “ Eski Belediye Başkanı, Eski Milletvekili Ali İnci Bir gazeteye yaptığı açıklamada “Değişik suçlara maruz kaldığını, basın yolu ile ithamlarda bulunulduğu ve bunlarla ilgili cevap verme zorunluluğu hissetmiş. Bunula ilgili gerekiyorsa yargı verir, gerekiyorsa da kendisi ile ilgili suçlama varsa cevap verme en doğal hakkıdır.

Fakat benim ilgilendiğim konu, özellikle benim de aday olduğum seçimleri kastederek dile getirdiği; “İçerisinde CHP, MHP ve ANAP ile birliktelik ve cemaat bu mozaiğin bir parçası olmuştu”

Yani bizi şu an Fetö’cü diye adlandırdığımız, onun sürekli ilişkide bulunduğu, tanıştığı, görüştüğü, bizim hiç tanımadığımız ve bilmediğimiz insanlardan bahsediyor. Bu grubu bizimle ilişkilendirip kendisinin az oy almasını, bizim oylarımızın yüksek olmasının bu grupların bize vermiş olduğu destek ile ilişkilendirmesine sözümüz ve cevabımız var.

Aldığımız Oylar Anamızın ak sütü gibi

Biz herhangi bir Siyasi Partinin oylarına talip değiliz. O dönemde Hendek’te 53 bin seçmen vardı ve biz 53 bin seçmenin tümünün oylarına talip olduk, herkesin oylarını istedik, kapı kapı gezdik. Bizim oylarımız anamızın ak sütü gibi, alnımızın teri ile tüm ekibimizin başarısıdır. Bizim aldığımız oylar Partimizde çaycılık yapandan Meclis üyesi adayına kadar görev alan tüm arkadaşlarımızın bizzat kapı kapı gezip titiz bir şekilde çalışması sonucu almış olduğumuz oylar. Bunları kimse bir şekilde lekelemeye kalkmasın. Eğer beklentinin altında bir oy aldıysa bunların sorgulamasını kendisinde yapacak. Başarısızlığını yâda beklentinin altından oy almasının sebeplerini kendisinde aramasını tavsiye ediyoruz.

Kendisini göreve davet ediyorum

Bu grupların bize destek verdiğini iddia eden kişi anlaşılıyor ki bu iş ile iştigal eden, bu örgütün mensuplarını yâda destek verdiğini söylediği grupların her birini demek ki tanıyor. Buradan bununla ilgili kendisini göreve davet ediyor ve soruyorum, bu kişileri bu güne kadar Savcılığa söyledi mi? Bunlarla ilgili bilgisini, belgesini yetkili makamlara iletti mi? Bu soruların cevaplarını bize iletirse memnun oluruz, hem de kimse bu konu ile ilgili töhmet altında kalmaz.

Verilen sözler yerine getirildi mi?

Diğer bir konu, Sayın Belediye Başkanımız geçtiğimiz günlerde mensubu olduğu Siyasi Parti’nin aylık istişare toplantılarının birinde, 2017 yılı verimli geçti. 2014 seçimlerinde verilen Ak Parti teşkilatlarının sözlerini yerine getirmekte şu ana kadar verilen sözlerin %90’ını yerine getirdik. Verilen sözlerin sonuncusu Otopark projesi, bunu da yaptıktan sonra seçim beyannamemizde yapılan çalışmalarımız yerine getirilecektir, bitmiş olacaktır diye bir söylemi var.

Şimdi biz seçim beyannamelerini aldık, “İşte 41 muhteşem proje” adı altında, kuşe kâğıda basılmış, renkli görseller ile hazırlanmış. Bakıldığında teleferik var, göletler oluşturulmuş, kentsel dönüşüm projesi gibi hakikaten güzel projeler var. Hatta Hendek Devlet Hastanesi de ilgili Belediye Başkan adayımızın projeleri içerisinde.

Eğer tamamladıktan kasıtları Hendek Devlet Hastanesi ise, Sabri Ülker Meslek Yüksek Okulu ise bunların Hendek Belediyesi ile alakaları nedir çok da anlamış değilim.

Hangileri Belediye’nin projeleri

Şimdi baktığımız zaman yarım olanları söylemiyorum ki zaten tamamladık dediklerinin en az % 50’si şu anda başlama aşamasında, temel aşamasında, bazıları hiç yok. 21 tane hiç yapılmamış, daha başlanmamış kazısı bile olmamış yâda projesinin bile olmadığını düşündüğümüz projeler var. Yani 41 taneden 21 tane. Ayrıca kalan 20 tanesinin ne kadar Belediye’nin projesi olduğunu da Kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

İrfan Püsküllü’ye hak veriyoruz

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’ye hak verdiklerini dile getiren Babaoğlu, Sayın Belediye Başkanımız, önceki Belediye Başkanı ve eski Milletvekilimizin projelerini bana göre hiç sahiplenmedi, biz ona da hak veriyoruz. Kendi yapabildiği ölçüde hizmetleri yapmaya devam etsin biz ona elimizden geldiğince destek vereceğiz. Onunla ilgili bir problemimiz yok, onun düştüğü problemin de farkındayız. Nereye elini atsa yarım.

Konut projesine başlayacak başlayamıyor, kentsel dönüşümü bitirecek bitiremiyor. Hendek’in neredeyse tamamı 18 uygulamalarında mağduriyet yaşayan insanlarla dolu. Her gün Belediye’nin kapısı aşındırılıyor. Başkanımızın çözmek için uğraştığını biliyorum ama öyle bir halde ki çözümsüz bir şekle getirilmiş, çözmek te imkân meselesi.

Halkımızın menfaatine olan projeleri gerçekleştireceğiz

 

Bu işler başında yanlış başlandığı için şu anda bitirilmesi yâda çözümsüz hale getirilmesi biraz zor gözüküyor diyen Babaoğlu, bir yıl daha İrfan Başkanımız bu işlerle mücadele edecek.  Allah’ın izniyle MHP olarak bizler bu 41 projenin içerisinden tamamlanmayanları, özellikle Hendek Halkının menfaatine olanları biz göreve geldiğimizde, elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince tamamlamak için çaba sarf edeceğiz.

 

Sözünüzü tutmadınız, kaçtınız

Hendek’te 2014’te ne tür beyannamelerin verildiğine bakmayanlar ne güzel işler yapılmış diyebilir. Örneğin o zaman ki adayımız demiş ki; “söz verip kaçmadık, söz verip yaptık”.

Bende diyorum ki, siz Belediye Başkanı olarak sahalarda 5 yıllığına insanlardan yetki istediniz, yapacaklarınızı vaat ettiniz ama hiç birisini yapmadan 6 ay sonra bu makamdan bu insanlara verdiğiniz sözleri tutmayarak kaçtınız. Bu konuyu da Hendek Halkının takdirine bırakıyorum diyerek sözlerini sonlandırdı.

Basın toplantısının ardından Gazetecilerin sorularını cevaplayan Babaoğlu, katılan herkese teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2018, 23:18
YORUM EKLE
YORUMLAR
özcan özer
özcan özer - 6 yıl Önce

selamün aleyküm sayın ilçe başkanım yapmış olduğunuz açıklamalar için çok teşekkür ediyorum. emeginize ve yüreginize sağlık.. hendege işallah adalet gelecek.

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184