MHP İLÇE TEŞKİLATI HENDEK TÜRK-EĞİTİM SENDİKASINI ZİYARET ETTİ.

MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu ve Yönetim Kurulu Hendek Türk Eğitim Sendikasına ziyarette bulundu

MHP İLÇE TEŞKİLATI HENDEK TÜRK-EĞİTİM SENDİKASINI ZİYARET ETTİ.


Türk Eğitim-Sen’i ziyarette Hendek’te ki eğitimin durumu ve sorunları görüşüldü.

Her alanda olduğu gibi eğitimde de yapılan yanlışlıklar olduğunu belirten MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu “ ilçemizde Başta Kaymakam Bey ve İlçe Milli Eğitim Müdürü olmak üzere birçok kurumu ziyaret ettik. Özellikle Milli Eğitimde müdür atamalarında yaşanan haksız uygulamaları dile getirdik. Hendek’te eğer huzur isteniyorsa, başarı bekleniyorsa burada herkese görev düştüğünü söyledi. Resmi rakamlara göre ilçemizde 99 okulda 15000 öğrencinin okullarda eğitim aldığı dikkate alındığında, özellikle okul yöneticilerinin dikkatli olmaları gerekmektedir. Öğrencilerimizin huzur içerisinde en iyi şekilde eğitim alabilmeleri için sosyal imkânları yeterli olan okullarda eğitimlerini devam etmeleri gerekiyor. Ama görüyoruz ki eğitimin başında olan kişiler nitelikli bir eğitim yerine siyasallaştırılmış bir eğitimi benimsediklerini söyledi.

Babaoğlu “ Liyakatı olmayan sırf benim adamım diyerek okullara hak etmedikleri halde birileri atanmıştır.Bu çalışma barışını bozan bir durumdur.İnsanların arasına nifak sokar,yapılan bu yanlışların eğitimde başarıyı değil tam aksine başarısızlığı getirecek.Tabi ki Milliyetçi Hareket Partisi olarakkim olursa olsun başarılı olan,hangi düşünceye mensubiyet duyarsa duysun, onun her zaman yanında olacağız.Ama başarısız olan, okulunda disiplini sağlamayan ve adli olayları önleyemeyen okul müdürlerinin desırf siyasi iktidara yakın, yandaş sendikanın üyesi diye görevde kalmasına da asla göz yummayacağız.Bu kişileri bundan sonra partide oluşturduğumuz eğitim komisyonumuz aracılığı ile kamuoyuna açıklayacağız. Okullar kimsenin babasının çiftliği değildir, hiçbir eğitim çalışanımızı kimseye ezdirtmeyiz. Her zaman onların yanında olacağız.Hendek’te görev yapan bir öğretmenimize, bir memurumuza haksızlık yapılıyorsa gerekli tüm desteği onlara Camia olarak vereceğiz” dedi.

Görüşmede Türk Eğitim-Sendikası İlçe Başkanı Kutluay Benli’de yeni göreve seçilen Turgut Babaoğlu’nu ve yönetim kurulunu tebrik ederek başarılar diledi.

Kapılarının herkesime açık olduğunu, hangi siyasi partiden olursa olsun vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü noktasında taviz vermeyen her kesimle görüşeceklerini, herkesi sendikalarında ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını belirten Kutluay Benli “ Türk Eğitim Sendikasının eğitim alanında en büyük camia .  Bu anlamda, Bir insanın boyunun uzun olması veya fiziksel özelliklerinin farklı olmasının sadece görsel anlamda önemlidir. Oysa bireyde asıl aranması gereken özelliğin, hak yemeyen, hukuku hiçe saymayan, demokrasiye, insan haklarına saygılı, milli ve manevi değerlerine bağlı nitelikli bir insan olması gerekiyor. Kurumların ve camialarında insanlar gibi olduğunu söyledi.

Benli ; Şu anda eğitimi yönetenlerinde, sayısal anlamda çokluklarına güvenerek,makamların onlara sağladığı yetkileri sadece yandaşlarını mutlu etmek için kullandık. Ama onlar gibi düşünmeyenlere, yapılan haksız uygulamalara karşı çıkanlara, haklarını arayanlara ise zulüm ettiler. Bu sakat zihniyetin, insanları ötekileştirip, bizim gibi düşünmüyorsan, bizim sendikamıza üye değilsen, seni görevden aldırır hatta memuriyetine bile son veririz diyerek baskı yapıp çalışanları huzursuz ettiler. İlçemizde yapılan müdür ve müdür yardımcıları atamalarında da aynı yol izleniyor.Bizler ise yaptığımız hukuk mücadelesi ve yaptığımız eylemlerle bunun yanlış olduğunu söyledik.Sonunda da İlçemizin en önemli okullarından biri olan Noksel İlkokulu Müdürlüğünü başarılı bir şekilde yürütürken haksız ve mesnetsiz yere görevinden alınan Niyazi Varoğlu arkadaşımıza yapılan bu haksızlığı mahkemeye taşıdık.Sonunda da hukuk mücadelesini kazandık.Yapılan bu haksız uygulamaya yargının son vererek yürütmeyi durdurduğunu ve arkadaşımızın haklılığını tescilledi.Diğer görevinden alınan arkadaşlarının da davaları kazanıp görevlerine iade edileceklerine inanıyoruz. İnşallah bundan sonra aklı selimin hakim olmasını ve bir daha eğitimde bu haksızlıkların yapılmaması gerekir “ dedi.

Son olarak Turgut Babaoğlu bu ziyaretten dolayıkendilerine ev sahipliği yapan ve ağırlayan Kutluay Benli ve arkadaşlarına teşekkür etti.

Ziyaret yapılan ikramlar ve sohbetle tamamlandı.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2014, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184