MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SİZ KİMİ KANDIRDIĞINIZI ZANNEDİYORSUNUZ?

MHP İlçe başkanı Turgut Babaoğlu ilçe milli eğitim müdürlüğünde yaşananlarla ilgili açıklama yaptı.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SİZ KİMİ KANDIRDIĞINIZI ZANNEDİYORSUNUZ?


Sayın Hendekli Hemşerilerim,
Bildiğiniz üzere geçen aylarda yaptığım basın toplantısında Hendek’in birçok sorununa değindim. Bunlar arasında bana göre en önemlilerinden bir taneside ilçemizin eğitimin içerisinde bulunduğu durumdu. Tabi biz bu sorunu her zaman partiler üstü olarak gördüğümüz için her zaman yapıcı olmaya çalıştık.
Hatta benim belediye başkanlığına aday olduğum dönemde beni desteklediklerini düşündükleri, sırf farazi gerekçelerle neredeyse tüm okul müdürlerini ve müdür yardımcılarını görevden aldılar. Bu doğru değil eğitime siyaseti alet etmeyin, zarar verirsiniz dedik dinlemediler.
Cumhuriyet Okulunu yıkmayın şehrin dokusuyla oynamayın dedik tam aksini yaptılar.
İlçemize fen lisesi sosyal bilimler lisesi yada spor lisesi açtıralım dedik dinlemediler. İlçemiz büyüyor nüfusumuz artıyor ilçe merkezimizde yeni ilkokul ve ortaokula ihtiyaç var dedik kulaklarını tıkadılar.
En son eğitimde Hendek’in Sakarya’nın ilçeleri arasında en son sıralarda yer alması nedeniyle ne yapabiliriz diye sivil toplum kuruluşları ve eğitimde önde gelen isimlerle konuştuğumuzda “yapılması gereken en acil işin başta ilçemizde nitelikli bir okulun açılması gerektiğini söylediler. Bizde hemen bu durumu kamuoyuyla paylaştık ve nitelikli okullar açıklanmadan yetkililerin bu konuda önlem almalarını istedik.
Hendek’te onlarca akademik başarısı yüksek olan çocuklarımızın başka ilçelere, illere gitmelerini önleyelim dedik, başarılı öğrenci kendisi gibi olan öğrencilerin gittiği okulları tercih edeceğini belirtip fen lisesi, sosyal bilimler lisesi açılmasını dile getirdik. Ancak bu şekilde bizim ilçemizin eğitimde başarılı olabileceğini belirttik.
Fakat tüm bunlara rağmen iki gün önce açıklanan nitelikli okullar arasında Hendek’te sadece 30 öğrenci alan, elektrik, tesisat ve mobilya bölümleri olan ve neredeyse 4 yıllık fakültelere hiç öğrenci gönderemeyen bir okulumuzu nitelikli okul yaptılar.
Bizde buna tepki göstererek Hendek’imizin hakkını aramak adına kamuoyuyla bu durumu sosyal medyadan paylaşıp tepki gösterdik. Sanki Hendek’e lütufta bulunmuşlar gibi Milli Eğitim aracılığıyla “Hendek’te de nitelikli okul olduğunu” söyleyerek bizim görüşlerimizi çürütmeye çalıştılar.
Kardeşim siz kimi kandırmaya çalışıyorsunuz? Biz akademik liselerle meslek liselerinin bir birinden farklı olduğunu bilmiyormuyuz? Siz Hendek’lileri haşa aptal mı sanıyorsunuz. Neyin kurnazlığını yapıyorsunuz?
 Biz her gün onlarca başarılı çocuğumuz servislerde sürünmesin, başka yere gitmesin diyoruz. Veliler evlerini başka yere taşımasın, zorunlu göçe maruz kamasın, ilçemiz başarılı okullarıyla hem ilimizde hem de Türkiye’de söz sahibi olsun diyoruz.  Adamlar hala kıvırmanın peşindeler. Yazıklar olsun sizin Hendek’in eğitimine bakış açınıza. Hendek’imizin, Hendek halkının menfaatleri doğrultusunda bu durumu kabul etmiyor, bu zillete katlanmayacağımızı ifade ediyoruz. Susmayacağız, her yerde de bunu dile getireceğiz.
Hendek’in hakkı olan Fen lisesini istiyoruz. Nitelikli akademik lise istiyoruz. Sosyal Bilimler Lisesi, Spor lisesi istiyoruz.
Bunlar bir lütuf değildir. Hendek’in nüfusuyla aynı olan ya da Hendek’ten daha küçük yerlerde bu okullar olacak biz de olmayacak. Bu doğru değildir. Bu hakkaniyetli bir idari yaklaşım değildir. İlçemize bir an önce bu okullar kazandırılmalıdır. Bizler elimizden gelen tüm desteği vereceğimizi belirtir başta Vali Bey olmak üzere Kaymakamımızı ve tüm sivil toplum kuruluşlarımızı göreve davet ediyoruz.
Hendek suçluların hapis yattığı yer değil, çocuklarımızın gençlerimizin seslerinin duyulduğu başarılarının konuşulduğu bir yer olmalıdır. Ben ve arkadaşlarım bunun için siyaset yapıyoruz. Tüm bu duygularla hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım.
 
Turgut BABAOĞLU
MHP İLÇE BAŞKANI

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2018, 20:14
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hakan candan
Hakan candan - 6 yıl Önce

adamm haklı

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184